Egészség

A gyerekes szülők akár öt évvel hosszabb és egészségesebb életre számíthatnak

Fontos az egészséged? Nem szeretnél túl sokat betegeskedni? Szülj gyerekeket és add őket bölcsődébe!

Fantasztikus eredményre jutott két angol biológus. A tudósok azt állítják, hogy azoknak a szülőknek, akik gyerekeket nevelnek, nagyobb esélyük van arra, hogy egészségesek maradnak, mint a gyermekteleneknek.

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

A kutatásban az angol statisztikai hivatal által rendelkezésre bocsátott adatokat dolgozták fel. Anglia és Wales lakossága 1% -ának egészségi állapotát követték 1971, 1981, 1991, 2001 és 2011 öt népszámlálás adatait figyelembe véve.

A Miguel Portela és Paul Schweinzer által jegyzet tanulmány szerint, a szülő immunrendszerét megedzik a gyermek bölcsődéből, és óvodából hazahurcolt fertőzései. Éppen akkor frissítik fel, ezek a közösségből behurcolt bacik a szülők immunrendszerét, amikor az éppen kezd elfáradni. A kutatók azt feltételezik, hogy a szülők akár öt évvel is tovább élhetnek, mint a gyermektelen felnőttek.
A kutatás azért jelentős, mert, míg a helytelen életmód például a dohányzás, az elhízás, az ivás és más, a várható élettartamot és a halált okozó viselkedési tényezők közötti kapcsolatokat sokan tanulmányozták, eddig nem tették meg ugyanezt a gyerekvállalás egészségügyi hatásaira vonatkozóan.