Otthon

Hiányzik a tenger? Hozd be az otthonodba!

Inkább ötletek, mint pénz kell ahhoz, hogy odavarázsold magad, ahol lenni szeretnél.

Nézd meg ezt a képet.

kek

Neked is az érzésed, hogy egy tengerparti strandon állsz? Az egész olyan kellemesen világos és friss, mert ha valóban ott lennél. Mivel érte el ezt a lakberendező? Egyetlen szőnyeggel és egy kék képpel. Persze, az élményhez sokat adott a fonott asztal és az ülőke is. A fehér lambéria a hajóbordázatra emlékeztet, amire a jobb oldalon lévő hajómodell csak ráerősít.

Ami nyáron hűt, az túl hideg lehet télen. Ha belegondolsz abba, milyen kevés kellett a nyári tenger illúziójához a lakásban, beláthatód, hogy a „felfűtéséhez” se kel több. Mindössze egyetlen sárga foltot kell kitenned a falra – ami jelen esetben egy tükör, de lehet lámpa, kép, bármi, ami sárga – és át kell cserélned két fotelen a huzatot meleg sárgára. (Nálunk a fehér és a sárga mellett van ebből egy piros változat Mikulásra és Karácsonyre is.)

sarga

Máris készen vagy. Ugye, milyen kevés dolog kellett hozzá? És ha éppen a nyár hiányzik legjobban a szívednek, pár kiegészítővel azt is a szobádba varázsolhatod.

zold

Mindennek alapja a fehér fal és bútorszövet. Elismerem, a fehér strapás, vigyázni kell rá, és szinte lehetetlen kisgyerekkel, házi állattal és fehér bútorok között élni. De, akkor is van rá lehetőséged, hogy legalább egy sarokban azt a világot rendezd be magadnak, ahol éppen élni szeretnél.

szurke

Vannak, akiket taszít a fehér. „Kórházi szín” – azt mondják rá. „Olyan régies.” Ha úgy érzed, akkor játssz el azzal a trükkel, hogy egymástól csak árnyalatnyira különböző szürkékkel fested ki a szobádat. Jobban részekre tagolod, és még ez ilyen semleges hátteret és „hűtheted” vagy „fűtheted” néhány átgondoltan kiválasztott kiegészítővel.

Nem sok tárgyra van szükséged ahhoz, hogy lakásod látványát, otthon-érzetét akár évszakonként alaposan felfrissítsd.