Otthon

Mikor láttad utoljára Mágenheim dokit és a többi mentőst a Szomszédokból?

Táblát avattak a Szomszédok című televíziós kulteposz egykori szereplői a Markó utcai Mentőpalota udvarán.

A Szomszédokat nem lehet nem ismerni. Tizenkét éven keresztül vetítette a Magyar Televízió, és azóta is feltűnik ismétlésekben. Szereplői, úgy mint Taki bácsi, Lenke néni, Mágenheim doki vagy Feri nyomdász szinte a mi családunkká is váltak hétről hétre. Jól ismertük a gazdagréti lakótelepen tornyosuló panelház lakóinak életét, mindennapjait.  Mai napig a legnépszerűbb televíziós sorozat köszönhetően valamennyi alkotónak és a remek színészi alakításoknak.

Az Országos Mentőszolgálat most úgy gondolta, épp itt az ideje, hogy ők is megköszönjék a sorozatban feltűnő mentősök pr munkáját – és ezen a mai szép napon az egykori mentős szereplőkkel táblát avattak a Markó utcai székház udvarán.

S hogy kik jöttek el? Nos, természetesen a főmentős, a Mágenheim dokit alakító Kulka János,a  dr. Nagy Évát megformáló Simorjay Emese és dr. Szalóki Eszter, azaz Malek Andrea.  És ott volt a sorozat igazi atyja, a rendező Horváth Ádám is. Szép nap volt, méltó megemlékezés az egykori nagy csapatról,  felhívva a figyelmet azokra, akik naponta állnak szolgálatba – értünk. Érted is!