Konyha

Reggeli fogyókurázóknak, hagyományos francia omlett!

Ahogy azt a múltkor is elmondtuk a tojás bátran ehetsz, ha éppen meg akarsz szabadulni a felesleges kilóidtól.

Hitvallásunkat valahogy úgy fogalmaztuk meg, hogy azért, mert egy étel egyszerű, korántsem jelenti, hogy ne lenne finom. A francia omlett elkészítéséhez sincs szükség különleges gasztronómiai érzékre, mindenestül maximum 10 perc alatt meg tudod csinálni. Emellett, mint a legtöbb tojásból készült étel tápláló és a felugráló kilók miatt sem kell aggódnod.

Klasszikus francia omlett

hagyományos francia omlett

hagyományos francia omlett

Hozzávalók (2 személyre):

6 darab tojás
2,5 dkg vaj
őrölt bors

metélőhagyma (snidling) apróra vágva

Elkészítés:

Felütjük a tojásokat, majd egy nagy, mély tálba habosra keverjük, hozzáadjunk a fűszereinket ízlés szerint. Ezután közepes lángon melegítsük elő a serpenyőnket, tegyük bele vajat és már habzik, adjuk hozzá a habosra vert tojást. Finoman rázzuk, mozgassuk a serpenyőnket addig, míg az omlett alsó fele is meg nem pirul. Most jön a mutatvány: billentsük meg a serpenyőt valamelyik irányba és fakanalunkkal (érdemes vékonyítottat használni) hajtsuk be az omlettünk széleit. Már csak egy tányéra kell tennünk és ehetjük is.