Egyéb

Alkohol problémákkal küzdött a Harry Potter sztárja

Daniel Radcliffe tiniként nehezen dolgozta fel a korán jött ismertséget

Idén már 30 éves lesz a Harry Potter filmek sztárja. Daniel Radcliffe nagyon hálás, hogy egy olyan kaliberű filmben szerepelhetett éveken keresztül, mint a Harry Potter, de az egyik brit bulvárlapnak elárulta: tiniként alkoholproblémái voltak a korán jött sztárság miatt.

daniel radcliffe usmagazine

Radcliffe, azokban az időkben, de éppen józanon (Kép: US Insider)

Bár ötéves kora óta színész akart lenni, azt akkor még nem is sejtette, hogy ez milyen megpróbáltatásokat fog jelenteni. Ráadásul akkor még szülei sem támogatták ezt az elképzelését, így duplán küzdenie kellett a céljaiért. Harry Potter karakterét a készítők hónapokig keresgélték. Mikor aztán rábukkantak Danielre, nem is volt kérdés. 2001-ben pedig be is mutatták be a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, aminek aztán 2011-ig a főszereplője volt.

Ám a színész számára óriási nyomást jelentett, hogy nem tudta élvezni a sikert. Hiába volt pénze és hírneve, ezt inkább hátrányként élte meg.

„Tudatában vagyok annak, hogy tiniként mennyire küzdelmes volt számomra klubokba vagy pubokba járni, mert mindenhol bámultak rám. Számomra az jelentette a megoldást, hogy lerészegedtem, de akkor pedig az járt a fejemben, hogy most már azért is néznek, mert az vagyok, ezért még tovább ittam, hogy ezt is elfelejtsem” – mesélte függőségével kapcsolatban a színész a Off Camera with Sam Jones műsorban.

Radcliffe végül barátai segítségével tudta átvészelni a nehéz időszakot, és egy életre megjegyezte, hogy a stresszes helyzetekben nem az alkohol lesz a megoldás a problémáira, sokkal inkább azok az emberek, akikre bármikor számíthat.