Konyha

Nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül (palacsinta másképpen)

Ki ne szeretné a palacsintát, hiszen gyorsan elkészíthető és sokféleképpen ízesíthető, ráadásul a mi verziónk még csak nem is hizlal.

Nem tudom, hogy nálad sikerül-e, de én képtelen vagyok ellenállni a palacsintának. Amikor a feleségem készíti már az illata annyira csábító, hogy muszáj elcsennem a szétszakadt darabokból párat, amiért csúnyán néz az asszony, ám ennyit megér. Azonban nekem is figyelnem kell a magamra, így átálltunk a reformpalacsintára, amit nyugodtabb szívvel fogyasztok a hétköznapokban.

teljeskiörlésű.palacs1

Reformpalacsinta

Hozzávalók (tisztességes családi adaghoz):

2.8 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2.8 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 tojás (lehetőleg házi)
1 dkg nyírfacukor
1.2 l tej (alacsony zsírtartalmú, esetleg magtej)

6-8 evőkanál olaj

teljeskiörlésű.palacs2

Elkészítés:

A tálban keverd el a hozzávalókat úgy, hogy csomómentesen legyen a tészta alapod, majd hagy állni minimum egy órát. Ezután nincs más dolgod, mint egy palacsinta sütőben egyenként, közepes lángon kisütni a palacsintákat. Ha a kész palacsinták állaga nem felelne meg hígítsd vagy éppen sűrűsítsd a tészta alapodat.