Te + Én

Ezt kell tenned, ha párod munkamániás

A párod soha nem veled van? Fontosabb neki a munkája, mint az, hogy rád figyeljen? Ha végre hazaér, akkor is csak fizikailag van otthon? Lélekben még mindig a munkahelyén tartózkodik?

 

 Tenned kell valamit. Szakértőnk öt pontban összefoglalta mit kellene kipróbálnod

 

unsplash.com/Studio Republic

unsplash.com/Studio Republic


1. Fontos tudnod, hogy nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a minősége számít. Természetes, hogy miután párod egy hosszú és stresszes napot eltöltött a munkahelyén, nem tud azonnal otthoni üzemmódra kapcsolni. Kérd meg, hogy, mondja el, milyen volt a napja. És mutass megértést a munkahelyi gondjai iránt.

 

2. Ha párod nagyon szereti a munkáját, és te azt kéred tőle, hogy ne gondoljon rá, az olyan, mintha azt kérnénk egy gyerektől, hogy vegyen le a játékidejéből. Ezt akkor fogadja el, ha valami sokkal vonzóbb programot kínálsz neki. Például csábítsd el.

 

3. Ha párod veled van, kérd meg, hogy legalább a vacsoraidő alatt kapcsolja ki a telefonját. És ragaszkodj hozzá, hogy legyen minden este egy fél órátok, amikor a laptopok zárva vannak, és a telefonokat a töltőállomáson hagyjátok

 

4.  Mondd el a  párodnak, hogy megérted, és örülsz neki amiért szereti a munkáját. De neki is meg kell értenie, hogy nem a munkájával él, nem a munkáját vette el feleségül, hanem téged. Keressetek olyan időpontokat, amikor csak egymásra figyeltek-

 

.5. Párodnak meg kell értenie, hogy, ha fenntartja a munka és a magánélet egyensúlyát, boldogabb lesz, és cége is jobban teljesít majd .