Csillagok

A vonzerő nem külső adottság

A mai Ridikül fő témája a vonzerő lesz, amit mi most sztárok tekintetében vizsgálgattunk.

A szórakoztató iparban alapelvárás a jó megjelenés, a vonzó külső legyen szó férfiakról vagy éppen hölgyekről. Ám mégis akadnak olyan híresség, akik nem nevezhetőek klasszikusan szép nőnek vagy éppen jóképű férfinak, de ezek ellenére is sikeresek, sőt akár Oscar-díjasok is lettek.

Jack Nicholson

Hollywoodban mindenkinek csak Jack a hihetetlen egyéniség, aki tényleg bármilyen karaktert el tud játszani, ám mégis a rossz fiúk állnak a legjobban neki. Nem egy tipikus férfi szépség, nincsenek finom vonásai, az alkata sem az a sportos típus, azonban ezek nála mit sem számítanak, mert ő Jack, a csibészes mosolyával, ami a védjegyévé vált amellett a tehetség mellett, amivel meg lett áldva és amelyhez megmagyarázhatatlan vonzereje is társul. Mindig veszélyesen őszinte és sosem megy ki a divatból. Saját bevallása szerint úgy került a színművészet közelébe, hogy az egyetemen azért jelentkezett a színjátszó csoportba, mert ott voltak a legjobb csajok. Hát igen, ő Jack.

Jack Nicholson és az bizonyos csibészes mosoly

Jack Nicholson és az bizonyos csibészes mosoly

Tilda Swinton

Remélem senki ízlését nem sértem meg, de az angol hölgyet a legkevésbé sem nevezném klasszikus szépségnek, de ő is bizonyította, hogy a vonzereje a tehetségéből és abból az átütőerőből fakad, amit színészi játékával képes felmutatni. Azt hiszem „A part” című filmben láttam először, ahol a fura kis közösség vezetőjét alakította, aki bármire képes lenne, hogy kommunáját megvédje. Szó szerint féltem tőle, annyira jól hozta ezt a karaktert, de ilyen jól állt neki a Narnia krónikáiban Jadis, a fehér boszorkány szerepe is. Tilda birtokol egy vonzerőt, ami természetes lényéből, kisugárzásából fakad, ered, amit rendkívül jól ötvöz színészi játékával és ez bizony egy Oscar-díjat is segített elnyerni neki.

Tilda Swinton angol színésznő

Tilda Swinton angol színésznő