Életmód

Disco drogok - ne hagyd a poharadat felügyelet nélkül!

Mostanában sokan és sokféleképpen figyelmeztetik a szülőket a gyerekeket érő internetes zaklatások veszélyeire. Kevesebb szó esik arról, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a fiatalok, elsősorban a lányok a szórakozóhelyeken.

Létezik egy Gbl nevű szer, színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó, melyet bárki  megvásárolhat  Néhány csepp bármilyen italba csöppentve tíz perc alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány másodperc szédülés után az illető, akinek a poharába csempészték magatehetetlenné válik.  

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Ez a drog, melyet Gina néven ismer a drogos társadalom nem más, mint a gammahidroxivajsav.  Gyakran használják oldószerként, rozsda vagy ragasztó oldásra. A grafitiket ilyenekkel szokták lemosni.

 A Gbl az emberi szervezetben mámoros érzést kelt. Folyékony ecstasynak is nevezik. Ezt a drogot  hétvégi diszkókban előszeretettel csempészik lányok italába, akik nem sokkal később tehetetlenné válnak. Így bármit meg lehet csinálni velük. Sok bedrogozott lány válik így erőszak és rablás áldozatává. Ráadásul később nem emlékszik semmire

Ezért fontos felhívni a fiatal lányok figyelmét, hogy szórakozóhelyen soha ne fogadjanak el felbontott flakonból, üvegből vagy pohárban kínált italt! Poharaikat pedig soha ne hagyják felügyelet nélkül az asztalon!