Stílus

Katy Perry cipőjét visszavonták a forgalomból

Katy Perry nem győz bocsánatot kérni a nevével fémjelzett papucs és szandál miatt, amelyet már vissza is hívtak a forgalomból.

Hetekkel ezelőtt a Gucci és Prada került tűz alá, mert olyan termékeket árusítottak, amely alapján rasszista jelzőkkel illették mindkét céget. Most pedig a Katy Perry énekesnő nevét viselő cipőmárka, pontosabban a kollekció két darabját: egy zárt orrú papucsot és egy szandált vontak vissza a forgalomból. Ugyanezen indoknak köszönhetően.

A cipővel és a papuccsal amúgy semmi bajnem lenne, szinte vicces, ahogy a dizájnerek szájat, szemet és orrot adtak termékeiknek. Ám azonban arra nem gondoltak, hogy a fekete színű papucs és szandál – ebben a formában – nagyon is vegyes érzelmeket vált a vásárlókból.

Katy Perry betiltott cipője (Fotó: Pinterest)

 

Ahogy elkezdődött a cipők árusítása, rögtön megjelentek az elítélő kommentek a különböző közösségi média felületeken. A legkevesebb, amit a cég és Katy kapott, hogy rasszista…

Katy Perry 2018 októberében (Fotó: Shutterstock)

Katy Perry 2018 októberében (Fotó: Shutterstock)

A forgalmazó, sőt maga Katy Perry is azonmód bocsánatot kért az esetlegesen érintettektől, majd a cipőt (annak valamennyi színében) kivonták a forgalomból. Mint mondták, senkit nem akartak megsérteni, még kevésbé fájdalmat okozni, ezért a Ora Face Block Heel Sandal és a Rue Face Slip On Loafers elnevezésű termékük már nem kapható.