Egyéb

Hihetetlen álmaim - fejtsük meg a te álmodat is!

Eleinte megrémítettek az álmaim. Aztán megtanultam őket értelmezni. Ha kíváncsi vagy, neked is segítek! Álomfejtő rovatunk első része.

Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd az álmokkal fogok foglalkozni. Mérnökként nagyon is racionális terepen mozgok, ebbe a világba nem engedtem magamnak átjárást. Nem mintha nem álmodtam volna, csak egyszerűen nem foglalkoztam az álmaimmal.  Éltem, mint bárki, dolgoztam, neveltem a gyerekeimet. Aztán egy nap, túlságosan is furcsa dolog történt velem. Most is beleborzongok, ha csak rágondolok.

Fotó: iStock.com/Choreograph

Fotó: iStock.com/Choreograph

Egy barátnőm édesanyjáról álmodtam. telefonon hívott fel, meglepő volt, még az álmomban is, ugyanis nem ismertük egymást személyesen. Azt mesélte, mennyire örül, hogy a lánya barátja vagyok, jó, hogy tudja, van valaki, akire a lánya számíthat. Emlékszem olyan jó érzéssel ébredtem, nyugodtan indult a reggel, szép nap volt.

A munkahelyemen a délelőtti első nyugodt tíz percben azonban első dolgom volt, hogy felhívjam a barátnőmet, hetek óta nem beszéltünk.
Lelkesen vágtam a történetbe, nem hiszed, hogy mi történt, mondtam, anyukád hívott telefonon az álmomban. Olyan csend lett a vonal túlsó végén, hogy azt hittem szét is kapcsolt.
Itt vagy még? – kérdeztem.
- Itt – válaszolta annyira halkan, hogy alig hallottam.
- Na, mit szólsz hozzá, nem döbbenetes?
- De, az – mondta, majd újra elhallgatott.

Aztán már csak a sírást hallottam, a mindent elnyelőt. Talán egy percbe is beletelt, mire szóhoz jutott. .
- Még minden nagyon fáj. Nagyon friss. Egy hete temettük el anyát, nagyon gyorsan történt minden – mondta nagy nehezen.
Nem tudtam mit mondani, lehetetlennek éreztem a helyzetet, beleborzongtam. Mert ilyen véletlen nincs, de velem végképp nem történhet ilyesmi.

Fotó: unsplash.com/XanGriffin

Fotó: unsplash.com/XanGriffin

De attól a naptól kezdve sejtettem, amit ma már biztosan tudom, hogy igenis van átjárás a világok között. Hogy soha nem vagyunk egyedül. S hogy az álmaink támogatást jelentenek. Üzenetek, amelyek megfejthetőek, ha figyelünk és ismerjük a szimbólumok jelentését.

Sok minden sikerült megfejtenem a saját álmaim és mások álmai alapján. Talán neked is tudok segíteni. Mert ma már tudom, ez a dolgom a világban.
Holnap, ugyanebben az időpontban (6.03), megint itt leszek. Tarts velem az új rovatban!