Csillagok

Whitney Houston emlékére

Hét évvel ezelőtt, ezen a napon találták meg Whitney Houston holttestét szállodai fürdőszobájában. A világ egy istenáldotta tehetséggel lett szegényebb.

Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. 26-szor jelölték Grammy-díjra, 38-szor pedig American Music Awardsra. Albumjaiból több mint 180 millió fogyott világszerte. (Wikipédia)

2012. február 11-e épp szombatra esett. A világ egyik leghíresebb, legsokoldalúbb énekesnője, a hatszoros Grammy-díjas Houstonra munkatársa talált rá egy Beverly Hills-i szálloda fürdőszobájában. Houston a fürdőkádban lebegett, arccal a vízben. Akkor már egy órája halott volt.
Két hónappal később az igazságügyi orvosszakértő elkészítette jelentését, amely szerint baleset történt. Az énekesnő vérében nagy mennyiségű kokaint találtak, mint a jelentésben állt Whitney Houston vízbe fulladt a kokainfogyasztás és egy artéria-elmeszesedéses szívbetegség következtében. 48 éves volt, 2013 augusztusában töltött volna be az ötvenedik életévét.

A világ döbbenten konstatálta a történteket, abban pedig milliók véleménye egyezett: az elképesztő tehetségű és gyönyörű hangú Houstonnak élnie kellett volna még. Ugyancsak milliók vádolták a tragédiáért Bobby Brownt, az énekesnő volt férjét. Sokak szerint ugyanis ő volt az, aki rászoktatta feleségét a kábítószerre.

 

Whitney Huoston (1963-2012) Fotó: MTI/EPA/Holger Hollemann)

Whitney Houston (1963-2012) Fotó: MTI/EPA/Holger Hollemann)

Houston első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel, utolsó, I look to you címmel pedig 2009-ben.

A tragédiát követő Gramy-díj átadón Houston emlékének adóztak, Jennifer Hudson énekelte el az ikonikus I will alwas love you című dalt. Mi is ezzel a számmal emlékezünk az énekesnőre, aki ma lenne 56 éves….