Csillagok

Szülinapos híresség

Ma ünnepli 73. születésnapját Mia Farrow, Golden Globe díjas színésznő, az UNICEF jószolgálati nagykövete.

Maria de Lourdes Villiers-Farrow néven született, 1945. február 9-én, Los Angelesben, ír származású szülök gyerekeként. Klasszikus nagycsaládban nőtt fel, ahol heten voltak testvérek, ő a harmadik volt a sorban. Fiatalon érdeklődni kezdett a színjátszás, a színpadi élet iránt. Még egy darabig a nagy vevű Királyi Shakespeare társaság tagja is volt 1963-ban. A szórakoztató iparban ismerte meg első férjét, a világhírű színészt, énekest, Frank Sinatra-t, akivel mindössze 2 év után véget ért házassága. Azonban gyorsan vigasztalódott, mert kis idő múlva már a német származású zeneszerző, komponista André Previn felesége lett. Közel 10 évig alkottak egy párt és 6 gyermekük született.

Mia Farrow

Mia Farrow

A következő férfi Woody Allen volt Mia mellett, ám feltehetően óvatosságból ő már csak élettárs és nem férj. Hírhedté vált, hogy örökbefogadott gyermekeik egyikével szexuális viszonyba kezdett Allen, sőt Mia állítása szerint másik lányukat is zaklatta az író, rendező.

Fotó: MTI/EPA, EDUARDO ABAD

Fotó: MTI/EPA, EDUARDO ABAD

Mia Farrow legismertebb filmjei a Rosemary gyermeke (1968) című klasszikus hátborzongató horror, F.Scott Fitzgerald műve alapján készült A nagy Gatsby (1974) adaptáció, melyben Robert Redford partnere volt. Ide sorolható még a kor legnagyobb sztárjait felvonultató A halál a Nílus (1978) Agatha Christie feldolgozás, A Hanna és nővérei (1986) komédia, illetve ezen felül számos Woody Allen-el közösen készített alkotása.

Mia Farrow az ENSZ-ben, Fotó: MTI/EPA, SALVATORE DI NOLFI

Mia Farrow az ENSZ-ben, Fotó: MTI/EPA, SALVATORE DI NOLFI