Te + Én

Mi közöd az implantátumomhoz?!

Gyuri soha-de-soha nem látott még olyan pasit, aki elvárta volna a egészséges párjától, hogy szépészeti műtétnek vesse alá magát.

Nagy cirkusz van Hannáéknál, mert Gyuri azt mondta, hogy elhagyja Hannát, ha megcsináltatja a melleit.

Hanna persze ki van borulva, mert – „Ez az én testem! Milyen jogon szólsz te bele, hogy mit teszek vele?! Nem a te gyerekedet akarom elvetetni, hanem a saját megereszkedett, lógó melleimet akarom megcsináltatni, mert már nem bírok rájuk nézni. Soha nem voltak tökéletesek, még csak szépek sem, de hadd húzzam már ki magam egyszer az életben, mielőtt negyven lennék!”

shutterstock_1247853022

Gyuri erre azt sziszegi – „Csak egyetlen pasit mutassatok, akinek ez tetszik! Aki elvárja tőletek, hogy felfújjátok a melleteket, mint egy focilabdát. Én még az életben nem láttam és nem is hallottam ilyen csávóról! Érts meg, Hanna, én nem szeretném, ha az az izé, aminek már semmi köze nem lesz a cicidhez, hozzám érne. A frász kitörne. Tökéletes ahhoz, hogy az ember figyelmét elterelje a lényegtől, és azon kezdjen el gondolkozni, hogy ezzel le lehet-e ugrani úgy harmadik emeletről, hogy nem lesz semmi bajod, legfeljebb visszapattansz a másodikra. Na, pá gerjedelem!”

„Majd megszokod! A szépet könnyű megszokni!” – vágta rá Hanna.

„Nem tudom megszokni, mert rá se tudnék nézni! Az már nem te vagy. Nem zavar, hogy én így szerettelek meg, és soha az életben nem mondtam, hogy csináltass már valamit a melleiddel? Azok a mellek beszélgetnek velem, elmondják, mit érzel éppen. Helyette lesz két gumilabda! Kösz. Ha ilyet karok, lemegyek a boltba, és veszek kettőt.”

Hanna – „Ugyan, nem úgy látom, hogy undorodnál Dóritól, nagyon is bámultad a múltkor, ne tagadd. És persze, az ő új melle nem zavart! Ha lemegyek az edzőterembe, a csajok harmadának már megcsinálták a mellét. Nem nagy ügy, csak pénz.”

Gyuri – „Az az izé nem mászik be csak úgy a melledbe: az egy műtét. Nincs veszélytelen műtét. Azt, hogy nem nagy ügy, csak akkor mondhatod, ha már túl vagy rajta. Tudod te, hány nőnek nem sikerült?”

shutterstock_545004484

És itt még sokáig kanyarog a vita.

A világon körülbelül tizenegymillió nő él implantátummal, ebből elhanyagolható számban olyanok, akiknek egy fejlődési rendellenesség vagy betegség miatt volt szükségük a beültetésre. Az implantátum nehezen hasonlítható a szívritmus-szabályozóhoz, műfogsorhoz, kontaktlencséhez, járókerethez és egyebekhez, amelyek az emberi test alapfunkcióit állítják helyre.

A mellimplantátum idegen test a szervezetben, amely nem csak egyszerűen kilökődhet, hanem betegséget is okozhat. Akkor is, ha beültetések csak csekély százalékánál. De, miért is kell kockáztatni?