Konyha

Hétvégi gasztro program: XX. Hájastészta– és fánksütő verseny

Sűrű hétvégéje lesz a gasztronómiáért rajongóknak, hiszen most rendezik a XII. Budapesti Mangalica Fesztivált és XX. Hájastészta– és fánksütő versenyt, ami kiegészül még a VI. Lekvárfőző versennyel is.

Bár a nevezés már lezárult szeretettel várnak mindenkit, aki a hájastészták, fánkok és a lekvárok hármasának a megmérettetésére kíváncsi és nem utolsó sorban azokat előszeretettel fogyasztja is. Február 9-én, szombat 14 órától, a Petőfi Sándor Művelődési Házban, Csömörön rendezik a hájastészták, fánkok és lekváros métáját. A versenyen egyéni és csoportos kategóriákban is mérkőznek a bátor nevezők. A benevezés feltételeként mindössze mintaként le kellett adni egy hájas tészta vagy fánkféleség, valamint a lekvárfőző versenyen való részvételhez pedig 3 dl lekvárt.
hájastészta1
Mindkét versenyen szakavatott zsűri bírál, a zsűri elnöke Hargitai György mesterszakács.
Ezen felül különféle bemutatócsoportoktól elleshetőek lesznek a hájastészta-készítés és fánksütés fortélyai az érdeklődőknek, az eseményre látogatóknak. A versenyt követően folklórprogramokkal is készülnek a szervezők, az eredményhirdetés nagyjából 17 órakor lesz. Az elkészített sütemények kóstolójeggyel megvásárolhatók.

Fotó: MTI

Fotó: MTI