Siker

Ha benézel a siker mögé, mérhetetlen gyakorlást, tudást és bizalmat találsz

Jessica Watson 16 éves korában egyedül vitorlázta körbe a Földet. Ennek mindjárt tíz éve, de azóta is csodálom a szüleit: hogyan merték elengedni?

Egészen pontosan, csak „Utazgattam a Föld körül” – mondta a tini lány, mert a hivatalosnak tekinthető 21.600 tengeri mérföldnél valamivel kevesebbet hajózott.

Jessica Watson (Kép: Pinterest)

Jessica Watson (Kép: Pinterest)

Szeretett volna egy jót vitorlázni rózsaszín, Ella nevű lélekvesztőjén.

Ez a – korából fakadón – nem sokáig dédelgethetett terve végül is sikerült, és nem sokkal 17. születésnapja előtt egész Sydney örömmámorban fogadta a szerencsésen hazatért ausztrál lányt.

Hamarosan megkapta Az Év Ausztrál Fiatalja címet, majd a felvették az Ausztrália Rendbe. Azóta egyfajta civil követként képviseli hazáját különböző nemzetközi eseményeken.

Jessica Watson, és  csajos kis hajója, az Ella (Kép: Pinterest)

Jessica Watson, és csajos kis hajója, az Ella (Kép: Pinterest)

S hogy miért gondolok rá évek óta folyamatosan? Nem igazán rá, hanem a szüleire. Hogy miként készíthették fel, szerezhettek neki támogatókat – nézd csak meg a címkéket a vitorlásán -, de legfőképp, milyen szívvel engedhették el kislányukat ere az útra?

Biztos vagyok abban, hogy sok álmatlan éjszakájuk volt fékezhetetlen lányuk miatt, de abban is, hogy mérhetetlen bizalom volt bennük. Különben nem állíthattak volna Jessica mögé ilyen nagynevű támogatókat.

Jessica szüleivel Sydney vitorlás kikötőjében (Kép: CSM)

Jessica szüleivel Sydney vitorlás kikötőjében (Kép: CSM)

De abban is ugyanígy hiszek, hogy Jessica ezzel a családdal a háta mögött nem hibázhatott. Gyökeret és szárnyakat is kapott, a legtöbbet, amit ember kaphat a szüleitől.

Te kaptál ennyi bizalmat 16 évesen? És mennyit adsz a gyermekeidnek?