Stílus

Rosszul sült el: bocsánatot kértek a koppenhágai divathét szervezői

Bizony előfordul, hogy bár nem akarunk megsérteni senkit, mégis sikerül. A dán divathét szervezői magyarázkodni kényszerültek.

Nemrégiben a dán Ganni márka a koppenhágai divathéten mutatta be legújabb kollekcióját. A cég különös módját választotta a harmadik világbeli nők helyzetének megmutatására: míg a modellek luxusruhákban vonultak a kifutón, addig a háttér kivetítőn a National Geographic fotósa, Ami Vitale harmadik világbeli nőkről és gyerekekről készült képei, az Élet a Földön című kollekció egyes alkotásai voltak láthatóak.

Azonban sokan gondolták úgy, hogy a cég egyszerűen marketingeszközként tekint mások hátrányos helyzetére, s ezt kihasználva próbálja meg termékeit jobb fényben feltüntetni.

Koppenhágai Divathét kivetítőjén

A márka képviselői azonnal reagáltak a kellemetlen helyzetre. Ezt írták:

“A Ganninál küldetésünknek tartjuk, hogy ünnepeljük a világ nőit. A Ganni 2019-es őszi–téli show-jához a földi élet szépségéből merítettünk ihletet, és a sokféleséget, illetve a kapcsolódásokat akartuk ábrázolni. Ennek szemléltetésére Ami Vitale fotóssal működtünk együtt, aki az életét a különféle életformák dokumentálásának és történeteik elmesélésének szenteli. Bár jó szándék volt bennünk, megértjük, hogy egyesek érzékenységét sértette, hogy ennek a fotósorozatnak a kontextusában mutattuk be a kollekciónkat. Őszintén elnézést kérünk, senkit sem akartunk megbántani.”

A Ganni új kollekcióját erre a linkre kattintva éred el.