Stílus

Rejtőzködjünk vagy feltűnjünk?

A jó megoldás 2:1-ben, azaz terepmintás, különleges hatású rejtőzködő ruhatár.

A camouflage (ejtsd kamuflázs), magyarul terepmintás darabok betörni látszanak a női divat területére. Egyre-másra tűnnek fel nemcsak kiegészítőként, hanem alapdarabként. Úgy tűnik, már nyugodtan viselhetünk terepmintás nadrágot, dzsekiket, leggingst, esőkabátot is. Kis problémát jelenthet, hogy egy nagyvárosban szinte felesleges rejtőzködni (mert szinte amúgy is láthatatlan az ember a tömegben), tehát valódi védelmet nem nyújt.

Milánói divathét - Versace modell (Fotó: shutterstock)

terepminta újragondolva: milánói divathét – Versace modell (Fotó: shutterstock)

Nem véd meg például attól a figyelmetlen autóstól, aki ezerrel rongyol bele a járdasziget melletti pocsolyába szakadó esőben…. Hiába viselsz terepmintás esőkabátot, az a dög kutya simán rád ugrik játékból (nem lohol el melletted) az utcán. És hiába veszel fel bokáig érő terepmintás leggingst ugyanúgy meglátszik rajta a csokoládé, az eper és a vörösbor, mint bármi máson. (Spenótot nyugodtan ehetsz bennük.)

Terepmintás leggings (Fotó: shutterstock)

Terepmintás leggings (Fotó: shutterstock)

Viszont jól néz ki. És ez vitathatatlan. Mint ahogy az is, hogy a katonai stílussal egyre több divattervező foglalkozik, a mindennapokba visszatér keki életérzés. Egy időben nagy divatja volt a kekinek és a terepmintának, úgy tűnt ez a minta szerves része lesz sokak ruhatárának. Majd mintha a föld nyelte volna el. De lám, elég néhány év, hogy újra hódítson.

(Fotó: Pinterest)

(Fotó: Pinterest)