Szerelem

A hajnali szex a legegészségesebb!

Az endokrinológusok (a hormon háztartással foglalkozó orvosok) szerint a legtöbb embernek éppen munkaidőben, délután háromkor lenne a legjobb a szex. De ez sajnos eléggé lehetetlen egy időpont.

Az endokrinológusok (a hormonháztartással foglalkozó orvosok) szerint a legtöbb embernek éppen munkaidőben, délután háromkor lenne a legjobb a szex. De ez sajnos eléggé lehetetlen egy időpont.

Forrás: Pixabay/CC0 Public Domain

Forrás: Pixabay/CC0 Public Domain

Különösen a nőkre igaz, hogy délután örülnének a legjobban a szerelemnek. A nők délután a legéberebbek, legenergikusabbak mert a szervezetükben ilyenkor a legmagasabb a kortizol szintje. A férfiak többsége viszont ébredés után bújik össze legszívesebben párjával. Már, ha az hajlandó.

S jól teszi, ha hajlandó, mert kutatások bizonyítják, hogy a hajnali szex jót tesz!

De miért is?

Erősít, hiszen minden izomcsoportot megmozgat, erősíti a tüdőt és a szívet is.

Fogyaszt, hiszen körülbelül 300 kalóriát égetünk el egy órányi szeretkezéssel.

Ahogy a sport is, a rendszeres szex csökkenti a vérnyomást, javítja a vérkeringést, felére csökkenti a szívroham, illetve a szélütés kockázatát.

Enyhíti a migrénes fájdalmat és a gyulladásos tüneteket.

Erősíti az immunrendszert és a csontokat is, megelőzve a csontritkulást.

Csökkenti a depressziót. Az orgazmus során ugyanis olyan hormonok – oxitocin és endorfin – szabadulnak fel, amelyektől még később, a munkahelyen is boldognak érezzük magunkat. E mellett nő a kortizol termelése is a szervezetben, így kisebb az esélye annak, hogy a stressz ártson az egészségünknek.

A legjobb szépségápoló Egy-egy jól sikerült reggel után elég a tükörbe nézni, és látható a szex jótékony hatása. A haj és a bőr szinte ragyog, hiszen az ösztrogénszint megemelkedik. A rendszeres orgazmus ráadásul a ráncokat is távol tartja!

S, ha mindennek a fele igaz, akkor remek