Külföld

Szülinapos híresség

Negyvenhárom évvel ezelőtt, február 3-án látta meg a napvilágot Isla Fisher brit színésznő, ismerje meg jobban a háromgyermekes anyukát.
islafisher1

Isla Fisher egy filmpremieren

A mai napon ünnepli 43. születésnapját Isla Fisher brit származású színésznő. A hölgyet leginkább természetes vörös hajáról és magával ragadó temperamentumáról, nyíltságáról és szokatlan közvetlenségéről, valamint őszinteségéről szokták megjegyezni. Az igazán jelentős, kiugrást jelentő szerepek eddig elkerülték, de számos epizódszerepet eljátszott már több kasszasikerben is. A legemlékezetesebb alakításai az elkényeztetett apuci kedvenc szűzlánya, az „Ünneprontók ünnepéből”, akiről gyorsan ki is derül, hogy nem is annyira érintetlen, illetve biztos sokan megjegyezték a vásárlási kényszerben szenvedő fiatal újságírónő szerepéből az „Egy boltkóros naplója” című filmből.

Isla gyermekkora átlagosnak éppen nem nevezhető, hiszen a Közel-Keleten, Ománban született, ahol szülei, akik egyébként skótok, kiküldetésben dolgoztak az ENSZ-nek pénzügyi szakemberként. Kisgyermekkorát már Skóciában töltötte, majd innen Ausztráliába költözött családjával. A távoli kontinensen tinédzser korában kezdte el érdekelni a művészet és apróbb szerepeket is kapott ausztrál sorozatokban, szappanoperákban. A 2000-es évek elején már hollywoodi filmekben is feltűnik, majd az egyik neves női magazin kétszer is beválasztja a világ 100 legszexisebb hölgyei közé. „A nőknek nem kell férfias magatartást, mentalitást felvenniük a siker érdekében. Képesnek kell lenniük arra, hogy mindig nők maradjanak, a bennük lévő veleszületett nőiséggel.”

Isla Fisher és férje Sasha Baron Cohen

Isla Fisher és férje Sasha Baron Cohen

2010-ben hozzámegy a polgárpukkasztó angol színészhez, Sacha Baron Cohen-hez, akinek a filmjei sok országban okoztak botrányt. Már három gyermekük született és boldog párkapcsolatban élnek most is. „Két évig szoptattam mindkét gyerekemet, ez nagyon fárasztó érzelmileg és fizikailag.” – nyilatkozta korábban a harmadik utód érkezése előtt. A színésznő nyíltan felvállalja, hogy egy jobb szerepet simán visszautasít, ha az érzése szerint a gyermekei, a családja kárára lehet. „Nálam a család az első mindenek felett” – mondta egy rendezvényen. Emellett persze Isla folyamatosan dolgozik kisebb-nagyobb produkciókban, legyen az rajzfilm szinkron vagy éppen filmszerep.

Isla Fisher a vörös szőnyegen

Isla Fisher a vörös szőnyegen