Egyéb

Erotikus álomszótár

Az erotikus álmok lehetnek romantikusak, sőt eljuttathatnak a csúcsig is. Az amerikai Kinsey Institute felmérése szerint a 60 éven aluli nők 37 százaléka tapasztal meg alvás közbeni orgazmust élete során legalább egyszer, és olyanok is vannak, akiknél ez rendszeres.

 Volt, aki élete első orgazmusát is álmában élte át.

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

De mit jelentenek erotikus álmaink:

Szex az exsszel – Nem feltétlenül azt jelenti, hogy még mindig tart a vonzódás. Érdemes megvizsgálni, hogy a közelmúltban történt-e olyan esemény, amelyen nehezen lépünk túl. Arra is figyelmeztethet, hogy hasonlóságot látunk a múlt és a jelen között.

Szex a főnökkel – Szüksége van az elismerésre, a visszajelzésre és a figyelemre a munkánkban.

Szex egy idegennel – Az idegen a saját lelkünk ismeretlen oldalát személyesíti meg, de arra is figyelmeztethet, hogy összegabalyodhatunk egy ismerőssel.

Szex a sztárral – Nem magára a hírességre vágyunk, hanem  egy-egy olyan tulajdonságára, amelyet mi is szeretnénk birtokolni.

Erőszakos szex – Mindig konfliktusra utal.

Meztelenség – A nyilvános meztelenség a leggyakoribb szorongásos álomkép, amelynek értelmezése mindig attól függ, hogy pontosan mit éreztünk. Ha mások előtt voltunk meztelenek, az sérülékenységet és szégyent jelent.. Ha ruha nélkül sétálgatunk az utcán, az a sebezhetőséget tükrözi. A pucérságra való büszkeség korlátlan szabadságot, őszinteséget és nyitottságot jelképez, amire az életben vágyunk.