Stílus

A stílusos öltözködés alapjai, a fordított háromszög alkat

Cikksorozatunk lassan a végéhez közelit, melyben mind az 5 alapvető női alkatot bemutatjuk, most a sportos háromszög fazonról tudhatsz meg mindent, amit tudni érdemes.

A fordított háromszög alkatú hölgyek válla széles és sportos, míg a csípőjük keskeny. A lábukkal és a csípő-fenék tájékával általában elégedettek, ám a sportos testalkat miatt a derekuk sokszor nem eléggé hangsúlyos. A feladat a váll hangsúlyának csökkentése és a váll-csípő arány kiegyensúlyozása, valamint a derék hangsúlyozása.

Eva Longoria

Eva Longoria

Képviselője: Eva Longoria, Teri Hatcher, Alyssa Milano

Előnyös: Minden, ami hangsúlyt ad a csípőnek, például a peplum, az A vonalú vagy rakott szoknya, a bő nadrág, a bootcut szabású farmer, a vízszintes csíkok és az alsótesten viselt világos színek. A felsőtesten olyasmit érdemes hordani, ami lágyítja a vállak szögletes, erőteljes vonalát: jöhetnek a lágy esésű, V kivágású felsőrészek, a vékony szálból készült, kötött pulóverek, a háromnegyedes ujjú, ejtett vállú vagy vastag vállpántos felsők. A hangsúlyos övek és a derékban szűkített fazonok a derékvonalat hangsúlyozzák, a feltűnő cipők pedig a felsőtest helyett a test alsó részére irányítják a figyelmet.

Alyssa Milano

Alyssa Milano

Nem előnyös: Minden, ami a felsőtestet még szélesebbé teszi, például a csónaknyak, a vízszintes csíkozású pólók, a hatalmas gallérok. Kerülendő a váll méretét növelő válltömés, a puffos ujj is. A felsőtesten minél kevesebb legyen a minta, az alsótesten pedig azokat a megoldásokat érdemes kerülni, amelyek tovább csökkentik a csípő méretét, például a skinny farmert vagy a ceruzaszoknyát.

Teri Hatcher

Teri Hatcher