Szerelem

A férfiak testbeszéde

A pasik testbeszéde sokkal kifejezőbb, mint a nőké, bár nehezebb észrevenni, mert a hölgyek teátrálisabbak, a férfiaknál kisebb, nehezebben észrevehető mozdulatokat érdemes figyelni.

Az erősebbik nem testbeszédének elismert szakértője az amerikai Patti Wood, aki könyvében hosszasan elemzi az urak magatartásának jeleit. A szakértő szerint a szemeket, a szájat és szemöldököket kell figyelni a leginkább.

I. Felemelt szemöldök.
Amikor egy férfi kiszúr egy nőt, gyakorlatilag a vadászkutyákhoz hasonlóan felhúzza a szemöldökét, mondhatnánk, hogy befogja a keresője a célpontot. Ilyenkor ráncok jelennek meg a homlokán a koncentrációtól, figyelmét nem lehet eltéríteni a zsákmányról, az ősi ösztönök felülírják a szoftvert és hardvert is. Ekkor ő már jelzi is, hogy kész a szexuális érintkezésre, a másik személynek csak át kell adnia magát, hiszen az alfahím már döntött.
férfitestbeszéd1

II. Félmosoly
Az a bizonyos huncut nézés, amit a bank és az ingatlan szakmában begyakoroltatnak, amikor a kockázati tényezőkről beszélnek, melyek lényegében nem is léteznek és úgy érezzük, hogy a pénzintézet tesz nekünk szívességet azzal, hogy felajánlja ezt a remek lehetőséget, amit magának is megtarthatna. Patti Wood szerint, ez a nézés az egyéjszakás kalandra való felkérés, felajánlás egyértelmű jele, még akkor is, ha a mosolygó arcon lévő száj családtervezésről, apaságról és gyermeknevelés szépségeiről szól éppen.

III. Átható tekintet
A szakértő szerint a felemelt szemöldököt követi az átható tekintet, ami gyakorlatilag bámulás, ez olykor nem biztos, hogy a kiszemelt hölgy arcára utal, gyakorta lejjebbi testrészre, általában az utódok táplálásért felelős páros testrészre, olykor az üléskor használt felületre, netán a járást biztosító végtagokra fókuszál a hím. Ez a legkevésbé sem a feleséget keresek a leendő gyermekeim anyjának érzésből fakad, szintén a fajfenntartási vágy, a könnyű és gyors (bár kinek mi a gyors) öröm és élvezet utáni vágy kivetülése.
férfitestbeszéd2
IV. Őszinte érdeklődés
Mielőtt végkép lehúznám a férfitársaimat gyorsan leírom, hogy igen, létezik őszinte érdeklődés is, csak fel kell tudni ismerni az ilyet. A leggyakrabban a hímek a medencéjükkel a nő felé fordulnak, miközben a lábaikat kissé szétvetik, de határozottan, egyenesen állnak. Ez egy genetikailag kódolt testtartási forma, a legtöbb esetben nem is vannak tudatában a pasik, hogy felvették ezt a testhelyzetet. Nevezhetjük ezt fizikális hazugságvizsgálónak is, hiszen Patti Wood azt állítja, ilyenkor őszinték a férfiak.
Kezdetnek ennyit, hamarosan további férfiakra jellemző testbeszéd jelekkel fogok visszatérni!
férfitestbeszéd3