Stílus

A stílusos öltötködés alapjai (3. rész)

A női alkatokat bemutató sorozatunkban már ismertettük az alma és a homokóra típusokat, most a körte alkat sajátosságain a sor.

Képviselője: Jennifer Lopez, Shakira, Kristin Davis

Jennifer Lopez, fotó: shutterstock

Jennifer Lopez, fotó: shutterstock

A körte alkatúak esetében az alak hangsúlyos pontja a csípő és a comb, amelyhez az esetek többségében az átlagosnál kisebb mell és keskenyebb váll társul. Érdemes a felsőtestüket hangsúlyozniuk, miközben a csípőbőséget leplező ruhákat viselnek.

 

Shakira, fotó: wikipedia

Shakira, fotó: wikipedia

Előnyös: Az A vonalú, térdig érő ruhák kiegyensúlyozzák a csípő és a comb szélességét. A felsőrész lehet vízszintes csíkozású, csónaknyakú, ezen a részen elfér egy kis szélesítés. Felül nyugodtan viselhetnek merészebb mintás, színes, világos darabokat, míg az alsótesten érdemes ragaszkodni a sötétebb színekhez, és az egyenes szabáshoz. Jól állnak nekik a karcsúsított szabású blézerek, a bolerók és a vállban hangsúlyos felsők, illetve a felsőtest hangsúlyos kiegészítői.

 

Kristin Davis, fotó: wikipédia

Kristin Davis, fotó: wikipédia

Nem előnyös: A körte alkatúaknak érdemes vigyázniuk rá, hogy a ruhák széle ne pont a csípőn, hanem valamivel alatta legyen, hogy a vízszintes vonalak ne láttassák még szélesebbnek ezt a tájékot. Kerülni kell mindent, ami hangsúlyozza a csípőbőséget. Nem előnyösek a csípőre feszülő, szűk szoknyák és nadrágok, a fodros szoknyák, a peplum, a tulipán fazonú szoknya, a lovaglónadrág, a magas derekú vagy nagyon alacsony szabású csípőnadrágok.