Csillagok

A 3 legtöbbet jótékonykodó híresség

A sztároknál megszokott az adakozás, ám néhányuk ezt nagyon komolyan teszi.

A jótékonyság az egyik legjobb hírverő. Nemcsak jótett áll mögötte, másodszor pedig az adott személy imázsát pozitívan erősíti az adakozás ténye. Bono Bono a zene világának egyik legnagyobb és legismertebb filantrópja. A U2 frontembere a világ szegénységének felszámolásán munkálkodik, és eddig több milliárd dollárt gyűjtött az AIDS, a tuberkulózis és a malária visszaszorítására.

Bono 2017-ben Párizsban az Elysee palota előtt (Fotó: Shutterstock)

Bono 2017-ben Párizsban az Elysee palota előtt (Fotó: Shutterstock)

George Clooney A dárfúri konfliktus megoldásának egyik legnagyobb szószólójaként George Clooney a szudáni tömeggyilkosságokat próbálta meggátolni, de a Not On Our Watch Project keretein belül a világ minden táján visszaszorította az ártatlan emberek elleni támadások számát.

George Clooney egy adománycsekkel a kezében, fotó: facebook

George Clooney egy adománycsekkel a kezében (Fotó: Facebook)

Sandra Bullock  szintén egyike a legtöbbet jótékonykodó hírességeknek. A színésznő mélyen a zsebébe nyúlt: hét számjegyű összeggel támogatta az Amerikai Vöröskereszt tevékenységét, és nagylelkű adományokat küldött Japán, Thaiföld, Indonézia, Haiti és Srí Lanka földrengések és cunamik által sújtott területeire. Segítőkészsége tavaly meghozta neki a kedvenc jótevő sztár címet a People’s Choice díjátadóján.

Sandra Bullock 2018-ban New York-ban a Bird box című film bemutatóján (Fotó: Shutterstock)

Sandra Bullock 2018-ban New York-ban a Bird box című film bemutatóján (Fotó: Shutterstock)