Siker

Boldog hétfői munkakezdés? Igenis, létezik!

Az emberek nagy többsége nehéz szívvel búcsúzik a hétvégétől, és nem túl lelkesen kezdi a munkáját hétfőn. Vannak, igaz kevesen, akik boldogok, hogy végre eljött a hétfő reggel.

A LEGBOLDOGABBAK, AKIK A MUNKAHELYÜKÖN SZERELMESEK

Ez egy titkos dolog a munkatársaddal, lehet, még ő sem tudja, hogy fülig szerelmes vagy bele. (Vagy sejt már valamit?) Végre láthatod! Igen, belép, és milyen jól néz ki. Eső, hó, köd, lucsok, neki mindegy, ő a legnagyszerűbb az egész városban. Borzalmas arra gondolni, hogy már két napja nem tudod, mi történt vele. Pokoli hétvégéd volt nélküle.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

NEM ROSSZ AZ ELŐLÉPTETÉS SEM

Felfelé lépdelsz karriered vörös bársonnyal borított márvány lépcsőjén: ma vagy először főnök. Új iroda, új asztal-szék. Készen van már a névjegyed? Próbálsz haverian viszonyulni azokhoz, akikkel pénteken még együtt húztad az igát, nehogy beképzeltek tartsanak, de azért már kicsit komolyabb vagy náluk. Na, nem véletlenül téged választottak közülük.

A HARMADIK LEGJOBB HÉTFŐ

Egyértelmű, melyik az: megemelték a béredet, és van fizetés. Kíváncsian várjátok, mennyit utalnak tényleg, vagy mennyi van a borítékban. (E kettő rejtett párosításait jól ismered.) A lényeg, hogy legalább egy pillanatra könnyebb, és mintha értelme volna a robotolásnak.

HOSSZÚ IDEJE NEM DOLGOZTÁL MÁR

Munkanélküli voltál, vagy a gyerekkel voltál otthon sokáig, nagyon jó, hogy végre megint dolgozhatsz, lesz fizetésed. Kicsit szorongsz, mert sok idő eltelt azóta, hogy…, ugye. Mindenki téged néz, kicsit bénázol az elején, de azért majd megmutatnod neki, igenis, megmutatod.

A FŐNÖK SZABADSÁGRA MENT

Elment végre jó messze, jaj, ha vissza se jönne…, és akkor is, ha elhalmozott titeket munkával, hogy ne örüljetek már olyan nagyon. Szabadság, édes szabadság! Ma illatosabb a kávé, felszabadultabb a fecsegés a félig nyitott-vagy-zárt ajtó mögött cigiző kollégákkal. Hamar kiderül, mennyivel gyorsabban lehet dolgozni, ha nem okoskodik a hátad mögött.

ÉS ÍGY TOVÁBB

Ezer okod lehet arra, hogy jó érzéssel toppan be a munkahelyedre. Az is öröm lehet, hogy ez az utolsó ott töltött heted kezdete, mert találtál egy sokkal jobb munkahelyet. Nagyszerű, hogy végre kicserélik a székedet, számítógépedet, kocsidat…

Nem igaz, hogy nem találsz egy okot, amiért örömmel kezdhetsz holnap dolgozni!