Csillagok

Tudom, hogy éppen hazudsz! – Így jöhetünk rá, hogy valaki nem mond igazat

Mindannyian félünk attól, hogy becsapnak minket, ráadásul úgy hazudnak nekünk, hogy észre sem vesszük. Szerencsére vannak olyan technikák, amik segítenek lefülelni a hazugokat.

A testbeszédből, hanglejtésből történő olvasás régóta foglalkoztatja az embereket, és nagyon fontos képessége például a nyomozóknak. LaRae Quy, aki 23 éven át dolgozott az FBI-nak, pontosan tudja, milyen fontos, hogy észrevegye, ha hazudnak neki. Az exnyomozó azt állítja, ehhez nem kell különleges képességekkel születni, elég figyelni a jeleket, és helyesen értelmezni őket.

Határozzuk meg a másik magatartásának alapmodelljét

Az emberek különbözőképpen viselkednek, de ha hosszan figyeljük őket, kideríthetjük, hogy megszokásból ilyenek-e, vagy haragból, megtévesztésből, éretlenségből.

Figyeljünk a hirtelen fordulatokra

Ha megállapítottuk valaki alapvető viselkedési modelljét, már csak azt kell észrevennünk, ha ehhez képest eltérően beszél vagy gesztikulál. Például sokan amikor idegesek lesznek, megköszörülik a torkukat, lehet, hogy rejtegetnek valamit?

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Fontosak a gesztusok

Egy sima kézmozdulat vagy szó nem mindig hordoz rejtett jelentést. De ha ugyanaz a gesztus ismétlődik, már figyeljünk oda – ilyen lehet a köhécselés, a fejvakarás.

Hasonlítsuk össze

Ha észrevesszük, hogy valaki nem úgy viselkedik, ahogy szokott, figyeljünk oda. Hogyan kommunikál az illető másokkal? Változik közben az arca? Mit mond a testbeszéde? A kitágult pupilla azt jelentheti, hogy az illető vonzódik hozzánk, de csak akkor, ha mosolyog, és egyenesen ránk néz. Ha oldalra nézeget közben, és csak a szájával mosolyog, valószínűleg éppen hazudik nekünk.

A tükörneuronok 

A tükörneuronok olyan idegsejtek, amelyek akkor is aktívak, ha egy állat vagy ember cselekszik, és akkor is, ha megfigyeli azt – tehát egy értelemben visszatükrözik a partner tevékenységét. Például ezért „ragadós” a nevetés vagy az ásítás, ezért érezzük jól magunkat, ha valaki ránk mosolyog. Ha olyan emberre nézünk, akit kedvelünk, arcunk nyugodttá válik, de ha a másik arca nem válaszol erre ugyanúgy, akkor vagy nagyon nem kedvel minket, vagy nem tetszik neki valami, amit tettünk.

Fotó: iStock.com/millann

Fotó: iStock.com/millann

Ki az erősebb?

Nem mindig az a legtekintélyesebb ember a teremben, aki az asztalfőn ül. Gyakran pont a csapat vezetője az, aki gyenge személyiség, aki nagymértékben függ másoktól. Ha meg akarjuk találni a legerősebb embert a csapatban, keressük azt, akinek a legerősebb a hangja – ez nem keverendő össze a kiabálással –, mert neki van a legtöbb önbizalma.

Figyeljük a másik járását

Az emberek gyakran szögletesen mozognak. Ha valaki járás közben is a lábait nézi, akkor az önbizalomhiány jele. Ha egy csapattagunk viselkedik így, egy kis dicséret segíthet neki jobban lenni, vagy egy pár perces beszélgetés során elmondja azt is, amit addig félt közölni.

Cselekvő szavak

Az igéket is érdemes figyelni, mert segítenek megmutatni, hogyan gondolkodik a másik. Például ha egy főnök azt mondja, hogy úgy döntöttünk, ezzel a céggel fogunk dolgozni, akkor az ige a „döntöttünk”. Ez azt jelenti, hogy a főnök nem impulzív, mérlegelt, és több lépést előre kalkulált.

Határozzuk meg az alapokat 

Mindannyiunknak egyedi személyisége van, de vannak alapvető kérdések, amik segítenek meghatározni valakit. Introvertált vagy extrovertált az illető? Hogy kezeli a bizonytalanságot, a kockázatot? Mi táplálja az egóját? Hogyan viselkedik stresszel teli helyzetekben? Milyen, amikor nyugodt? Persze minden szabályra és elvre akadnak kivételek, de ha ezt a kilenc pontot átgondoljuk és alkalmazzuk, kicsit jobban megérthetjük az embereket körülöttünk, és hatékonyabban kommunikálhatunk.