Siker

Apróságok, amiktől akár már holnap boldogabbnak érezhetjük magunkat

Néha annyira egyszerű boldognak lenni. Nem is kell hozzá sok, csak egy kedves mosoly, egy barátságos szó, egy jóleső szellő vagy egy kis napsütés, és máris úgy érezzük, hogy miénk a világ. De ezeken a borongós, tél eleji napokon, amikor már korán sötétedik, de még jó néhány hetet várnunk kell az ünnepekre, különösen nagy szükségünk van arra, hogy motiváltak legyünk, és ha csak egy percre is, de boldognak érezzük magunkat. Íme néhány egyszerű trükk, amit már holnap is alkalmazhatunk.

Hála

Nem is olyan nehéz hálásnak lenni, mint gondolnánk. Csak keressünk egyetlen dolgot már a nap elején, amiért hálásak lehetünk, és engedjük, hogy átjárjon minket az érzés: szerencsések vagyunk.

Fotó: Unsplash/ Inna Lesyk

Fotó: Unsplash/ Inna Lesyk

Egy új kihívás

Vállalkozzunk bátran egy olyan feladatra, amitől korábban féltünk. Higgyünk magunkban, hogy meg fogjuk ugrani a lécet, és az, ami korábban rémisztő volt, most sikerélménnyé változik.

Egy pozitív gondolat

Próbáljunk meg pozitívan hozzáállni a naphoz, gondoljunk arra, hogy az irányítás a mi kezünkben van, rajtunk múlik, hogy mennyire lesz jó napunk, és a boldogság is belülről fakad.

10 perc csend és nyugalom

Reggel, ébredés után, az ebédszünetben egy padon ücsörögve vagy munka után a csendes irodában. Dőljünk hátra 10 percre, és ne gondoljunk semmire. Csak ürítsük ki a fejünket, és meditáljunk, töltődjünk fel.

Egy finom, de egészséges étel

Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ha nem valami egészségtelen ételt választunk ebédre, hanem olyat, amiről tudjuk, hogy jót teszünk vele a testünknek. Nem is hinnénk, hogy mennyit számít a közérzetünkben a megfelelő táplálkozás.

Egy inspiráló film

A nap végén helyezzük magunkat kényelembe, kuporodjunk a fotelba, és válasszunk egy olyan filmet, ami mindig inspirál és feltölt minket. Good Will Hunting; Ízek, imák, szerelmek vagy a Forrest Gump? Esetleg a Billy Elliot vagy a Rocky? Válasszuk azt, ami nekünk a legtöbbet jelenti, és amiből a legtöbb erőt tudjuk meríteni, hogy másnap egy újabb, boldogabb napba vágjunk bele.