Csillagok

Együtt a filmvásznon is – 5 alkotás, amelyben szó szerint megvan a családi összhang

Nem ritka, hogy a szülő karrierje a gyermek pályaválasztását is meghatározza, de legalábbis nagyban befolyásolja. Színészcsaládok esetében ez talán még gyakoribb – nagyon szerencsések azok a szülők és gyerekek, akiknek megadatik, hogy életük során közös színdarabban vagy filmben szerepeljenek. Ilyenkor általában igazán különleges produkció születik – összegyűjtöttünk 5 olyan filmet, amelyben apa és fia, illetve anya és lánya együtt szerepelnek.

Dübörög a szív – Meryl Streep és Mamie Gummer

A csodálatos Meryl Streepet szokatlan szerepben láthatjuk ebben a filmben, ugyanis egy rocksztárt alakít, aki felett eljárt az idő. Zenei karrierje érdekében még a családját is elhagyta fiatalon, lánya válása miatt azonban visszatér, hogy mindent helyrehozzon. És a lánya a vásznon kívül is a lánya, habár ezt le sem tagadhatnák, annyira hasonlítanak egymásra – nemcsak az arcuk, de a gesztusaik is. Ha könnyed kikapcsolódásra vágyunk, ezzel a filmmel nem foghatunk mellé.

A boldogság nyomában – Will és Jaden Smith

Will Smith több filmben is együtt játszott már fiával (például A Föld után), azonban ez az egyik kedvencünk. Már csak azért is, mert az akciófilmekből megismert Smith fantasztikusan alakítja a drámai szerepet, a családja megélhetéséért küzdő apát. A történet szerint bármennyire próbálkozik, egyre szegényebbek lesznek, és végül felesége is elhagyja. Egyedül marad kisfiával, akivel ideiglenes szállásokon kényszerülnek lakni, és kétségbeesésében már egy brókercég tanfolyamára is beiratkozik. Jaden Smith hihetetlenül aranyos a filmben, tényleg szívszorító mindkettejük alakítása.

Sylvia – Blythe Danner és Gwyneth Paltrow

Az amerikai író- és költőnő életéről szóló film címszerepét a gyönyörű Gwyneth Paltrow alakítja, a filmbéli édesanyja pedig a való életben is az édesanyja. Habár a történet nem a kettejük kapcsolatára koncentrál, mégis érzékelhető még a képernyőn keresztül is a közeli viszonyuk. A filmben egyébként a szintén költő férje árnyékában él Sylvia, és egészen addig nem válik sikeressé, amíg el nem válnak útjaik. Utána azonban szárnyalni kezd és maradandó műveket alkot.

A megtörhetetlen – Martin és Charlie Sheen

Charlie Sheen és apja egy háborús drámában kapott közös szerepet, azonban a látványos hasonlóság ellenére nem apát és fiát alakítanak. Franklin Bean (Charlie Sheen) édesapja meghal, és a temetés után visszatérve a katonai szolgálathoz teljesen kifordul önmagából – balhékba keveredik, lázadozik, ezért egy hírhedten szigorú főtörzsőrmester alá osztják be (Martin Sheen). Kettejük között személyes háború indul, de vajon ki jön ki győztesen a harcból? Érdekes látni, hogyan feszül egymásnak a vásznon apa és fia.

A cél szerelmesíti az eszközt – Susan Sarandon és Eva Amurri

Susan Sarandon egyszerűen megunhatatlan, ráadásul ebben a filmben még a szintén ugyanolyan tehetséges lánya, Eva Amurri is szerepel. A történet főszereplője egy tinédzser fiú (Anton Yelchin), aki mindig bajba keveredik, ezért szülei büntetésből a nagybátyjához küldik a nyári szünetre. Egy víziparkban kezd dolgozni, és itt ismerkedik össze az Eva Amurri által alakított Grace-szel, később pedig a lány édesanyjával (Susan Sarandon) és húgával (Willa Holland) is. Igazi, fordulatokkal teli vígjáték, ami több alkalommal is megmelengeti a szívünket.

 

A témával bővebben foglalkozik a Ridikül mai adása, amelynek címe: Családi összhang. A stúdióban beszélget Szabó P. Szilveszter, Nagy Feró, Homonnay Zsolt, és természetesen most sem maradunk meglepetésvendég nélkül.

A pénteki adást ezen a linken nézhetjük vissza.