Csillagok

Gyógyuljunk csillagjegyünkhöz illő kövek segítségével

Minden kristály összeköthető egy-egy bolygóval, a bolygók állása szerint pedig beletartozunk a tizenkét állatövi jegy valamelyikébe. Tehát minden jegy szülöttének megvannak a maga gyógyító kövei, csak ismerni és használni kell őket.

Az ásványok, kristályok már a szemet is gyönyörködtetik, de sokak szerint ennél jóval összetettebb hatást gyakorolnak szervezetünkre. A belőlük kiáramló energiák, jótékony anyagok segíthetnek átlendülni nehéz helyzeteken, csökkenteni a feszültséget, energikusnak, kiegyensúlyozottnak maradni. Ha ékszerként vagy szerencsekőként mindig magunkkal hordjuk őket, és a kristályok sokat érintkeznek a bőrünkkel, akár gyógyító hatást is kifejthetnek, de csak akkor, ha tényleg tetszik is nekünk, a magunkénak érezzük. Épp ezért nem elég csupán csillagjegy alapján választani: találjuk ki, melyik kő, forma, szín illik a hangulatunkhoz, személyiségünkhöz!

A Kos és a szenvedély

Tüzes jegy, akinek sokszor szüksége van arra, hogy kiegyensúlyozzák érzelmeit, és ne mindig mindent lendületből oldjon meg, ne ragaszkodjon annyira saját véleményéhez, igazához, érzelmeihez. Ahhoz, hogy ne saját maguk körül forogjanak, jó hatással lehet rájuk a rubin, a jáspis, a gránát, a citrit és az ametiszt.

A Bika és az örömök 

A Bika józansága, földhözragadtsága és gyakorlatiassága mögött általában ott lapul az érzékiség, a kényelem, az örömök utáni vágy. Ugyanígy lételemük a tiszta, egészséges környezet, az egészséges test, a nyak, a vállak és a pajzsmirigy jellemző betegségei nélkül. Ajánlott beszerezni malachitot, méregtelenítő és bátorító hatású rózsakvarcot, citrint, achátot, ametisztet vagy kalcedont.

Az Ikrek és a szélsőségek

A jegy szülöttei dinamikusak, de hajlamosak túlzásokba esni, túlvállalni, túlsportolni magukat. Nemcsak testük, de lelkük is kerülhet ebbe a hajszába, ezért fontosak számukra a megnyugtató megoldások, köztük a howlit, a hegyikristály, a kalcedon, a tigrisszem, vagy a bőrbetegségek és belső szervi problémák esetén alkalmazott borostyán.

Fotó: iStock.com/  humonia

Fotó: iStock.com/ humonia

A Rák és a gondoskodás

A jegy uralkodó bolygója az állandóan változó Hold, a Rákok pedig hajlamosak érzékenyek, túlzottan családcentrikusak és szeszélyesek lenni. Bátorságra, stabilitásra és bizalomra van szükségük, no és persze emésztőrendszerük egészségének fenntartására. A holdkő, az achát, az amazonit, a kalcedon, a rubin vagy rodokrozit segíthet nekik ebben.

Az Oroszlán és a nap 

Méltóságteljes, olykor makacs, hirtelen és erőszakos, de alapvetően jóindulatú, és mindig szüksége van a nap melegére, tüzességére, fényére. A macskaszem vagy a tigrisszem lehetnek a szerencsekövei, a hátfájásos problémákon pedig segtíhet a rózsakvarc, a rubin vagy a hematit.

Az erkölcsös Szűz 

Becsületesek és erkölcsösek, ugyanakkor meg kell tanulniuk kicsit könnyedebben venni a dolgokat, és nem támasztani túl magas elvárásokat magukkal szemben. Nem árt megengedni maguknak egy kis örömöt, saját szükségleteik betöltését, már csak ideg- és bélrendszerük egészségének érdekében is. Az erősítő, nyugtató hatású ametiszt, a fluorit, az achát, a borostyán, a karneol vagy a jáspis segítenek beteljesíteni az életfeladatukat.

Az egyensúlyozó Mérleg 

Minőségi, élvezetekkel teli életre vágyik, de folyamatosan vacillál, kételkedik és mérlegel, illetve másoknak igyekszik megfelelni. Érdemes olyan köveket választania, amelyek meghozzák neki a vágyott stabil, boldog párkapcsolatot, az anyagi jólétet és az egyensúlyt. Kiválasztórendszerük, veséik a legérzékenyebbek, ezért használják bátran a rózsakvarcot, a türkizt, a hegyikristályt, az akvamarint vagy az aventurint.

A Skorpió és az irányítás 

Tele lehet negatív energiákkal, amiket nem árt megtanulni helyesen levezetni. Erejüket meg kell tanulniuk jól felhasználni, ahogy egyensúlyban tartani kiválasztó- és szaporítószerveiket is. Ebben segíthet a méregtelenítő és emésztést segítő citrin, az achát, a borostyán, a gránát vagy az obszidián.

A Nyilasok és a problémamegoldás

Nagy az igazságérzete, szeret tanítani, érdekli a vallás, a filozófia, joggal keresi a választ az élet nagy kérdéseire. Májára, érzékszerveire, keringésére kell odafigyelnie, no és gyűjteni az olyan köveket, amik segítenek jobbá tenni életét: ilyen a görcsoldó hatású türkiz, a kalcedon, a tigrisszem, a jáspis, a lazurit vagy az obszidián.

Fotó: iStock.com/NikkiZalewski

Fotó: iStock.com/NikkiZalewski

A Bak és az állandóság 

Ragaszkodnak régi barátaikhoz, megszokott rendszerükhöz, ám nehezen engednek elvárásaikból. Szerencsére humorérzékük és hatékonyságuk sok konfliktustól megmenti őket, de az ízületeikre, csontjaikra vigyázniuk kell, ebben segíthet a borostyán, az élénkítő hatású gránát, a hegyikristály, az obszidián, a pszichés korlátainkat megmutató ónix vagy a holdkő.

A Vízöntő és a változatosság 

Nem ragaszkodik mereven a kovenciókhoz, igazi újító típus, akit megnyugtat a változatosság, és mindent szeret, ami szokatlan, ami előremutat. Keringési rendszerük és lábaik lehetnek érzékenyek, a fluorit, az  ametiszt, az akvamarin, a testet és lelket harmonizáló holdkő, a magnetit, a karneol, az obszidián, a türkiz jó hatással lehet rájuk.

Az érzékeny Halak

Harmóniára törekszik, egyensúlyoz, de nem tűri, ha túl gyorsan kell valamit véghez vinnie, ha nem gondolkodhat, ha nem alkalmazkodhat a körülményekhez. Nagy álomvilágban él, de együtt érző, segítő típus, de közben nem szabad áldozattá, mártírrá válnia. Nyirokrendszere és az érzések átvétele nehezíti meg életét, így jó, ha beszereznek holdkövet, hegyikristályt, ametisztet, a fertőzésektől védő fluoritot vagy akvamarint.