Csillagok

A legjobb stresszűző módszerek a csillagjegyünkhöz igazítva

Mindegyik csillagjegy másképp gurul dühbe vagy lesz csalódott, és másképp is bánnak el a stresszel. Mutatjuk, melyiküket mi nyugtatja meg a legkönnyebben!

A tüzes jegyű Kos időnként bizony kiszámíthatatlan, és ha egyszer elvesztette a türelmét, kitör, mint egy vulkán, vagy épp fejjel rohan a falnak. Gyakran keveredik vitákba, amik még idegesebbé teszik. A morgás, duzzogás ellen muszáj tennie valamit, különben emésztési problémák vagy fejfájás jelentkezhetnek. Minden olyan módszer, sport, ami önuralomra tanít, jót tehet a Kosoknak, ahogy a meditáció és a zenehallgatás is.

A Bikák alapvetően nyugodt emberek, nehéz őket kihozni a sodrukból, és ez nagyon jó tulajdonságuk. Igen ám, de ha egyszer felmérgesítették, nehezen is nyugszik meg. A különböző elengedő technikák, a megbocsátás, a könnyedség elsajátítása lehet segítségére. A sport már csak a kilók elleni harcban is sokat segít.

Az Ikrek jegy szülöttjének meg kell tanulnia visszavennie a pezsgésből, és nyugodtan, elmélyülten foglalkozni valamivel, különben könnyen túlhajtja magát. Mivel lelkileg labilis, fontos, hogy stabilitást, rendszert alakítson ki az életében, és küzdjön depressziója ellen. Különböző nyugtató hatású gyógynövények, rendszeresen végzett mozgásformák segíthetnek. Mivel az Ikrek jegyű ember nagyon szeret beszélni, segíthet egy barát vagy pszichológus, akinek kipanaszkodhatja magát.

A túlérzékeny Rákok, akik ráadásul a hipochondriára is hajlamosak, könnyen megnyugtathatók valami régi, nagymamától örökölt családi praktikával vagy kedves, megértő barát segítségével. Megnyugtatja őket a víz, ezért érdemes folyó- vagy tengerparton, élményfürdőben, úszás közben kikapcsolódniuk.

Fotó: iStock.com/ kasto80

Fotó: iStock.com/ kasto80

Az Oroszlánok nagyon látványosan tudnak kiborulni, és szinte mindig ott parázslik a harag a felszín alatt. Meg kell tanulniuk helyesen levezetni az energiáikat, kiadni magukból sérelmeiket úgy, hogy ne környezetükön csattanjon minden szavuk. Minden olyan meditációs módszer, légzéstechnika vagy sport segít, ami türelemre, önuralomra tanítja őket. A napfény, a napozás, a meleg és a minőségi édesség sokat javít a hangulatukon.

A konfliktuskerülő Szűz jegyűeknek pont ellenkezőleg kell eljárniuk: mivel igen türelmesek és visszahúzódóak, kerülhetik a konfliktusokat is, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek érzéseik. Jót tesz, ha megtanulják bátran kifejezni azokat, és néha beleállni a vitákba a saját érdekükben. Megnyugtathatja őket egy alapos takarítás, hiszen addig sem kell veszekedni senkivel, viszont kisúrolhatják magukból a dühüket.

A Mérleg jegyűek kiválóan egyensúlyoznak az életben, és akkor élik át a legnagyobb stresszt, ha konkrét döntéshelyzet elé állítják őket, vagy felborítják jól kidolgozott nyugalmukat, harmóniájukat. Mivel eleve nehezen viselik a stresszt, jó előre nem árt felkészülni sokféle feszültséglevezető technikából. A természet békéje, a megbízható barátok segítsége sokat jelenthet számukra, ahogy a művészeti ágak is.

A Skorpió szeret küzdeni, elérni céljait, ezért jó hatásúak lehetnek azok a sportok, ahol ezt kiélheti, ahol levezetheti energiáit. Csendesen mérgelődős, szomorkodó  fajta, ezért néha hagyni kell elvonulni, időt adni neki, hogy vegyen egy nagy fürdőt, vagy sétáljon egyet.

A Nyilas jegy szülötteinek nem árt mindig tartani otthon egy kevés nyugtató hatású gyógynövényt, hogy a feleslegesen vívott csaták fáradalmait kipihenjék. A problémamegoldás jó hatással van rájuk, ezért a rejtvényfejtés és a sport segíthet, ha stresszes időszakukat élik. Mivel érdekli őket a vallás és a filozófia, ezekben is megnyugvást találhatnak, no és persze a maguk körül teremtett kényelemben vagy épp az utazásban. Kerülniük kell a bezárkózást!

Fotó: iStock.com/Sjale

Fotó: iStock.com/Sjale

A Bak jegyűek mindenáron fent akarják tartani a békét, az állandóságot, de ezért nem szabad mindent feláldozniuk. Megnyugtatja őket saját szokásrendszerük, régi barátaik, és az, ha megtanulják kifejezni az érzelmeiket. Mivel magas elvárásokat támasztanak magukkal szemben, jó, ha megtanulják elengedni magukat, és mernek időnként sírósnak, gyengének mutatkozni.

A Vízöntőt hagyni kell elvonulni, ha baja van, és kicsit egyedül emésztgetnie magában a történteket, mert nem tudja kezelni fájdalmát. Megnyugtatja a változatosság, és az, ha nem kell ugyanazt sokáig tűrnie. Extravagáns hobbik, szokatlan stresszűző módszerek illenek hozzá.

Ha jó napja van a Halaknak, semmivel sem lehet felbosszantani, de ha rossz, akkor jobb, ha mindenki menekül. Alapvetően a harmóniára és az egyensúlyra törekszik, kitölti a számára biztosított helyet, viszont ha neki kell meghatároznia a kereteket, vagy sürgetik, ideges lehet. Belső álomvilágában általában megtalálja az olyannyira vágyott békét, ezért a különböző kivetítő, meditációs technikák válhatnak be számára, no és a vízpart közelsége, és a napló- vagy versírás, ahol agyonelemezhet minden sérelmezett helyzetet.