Siker

Szeressük önmagunkat – és a világ viszontszeret bennünket

Az önbizalom sokszor igencsak nagy kihívásnak bizonyul, hiszen sajnos előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk önmagunkkal. Pedig ha szeretjük magunkat, ha elfogadjuk, hogy olyanok vagyunk, amilyenek, akkor azt a környezetünk is meglátja rajtunk – és meglátjuk, hogy minden további nélkül elfogadnak ők is bennünket, és viszontszeretnek. Már csak ezért is megéri, nem igaz?

Elbátortalanodni sokkal könnyebb, mint teljes önbizalommal a világ elé állni nap mint nap. Az önbizalom sokszor nagy kihívást jelent – legyőzni önmagunkat, elfogadni, hogy olyanok vagyunk, amilyenek, ez bizony sajnos nem könnyű minden esetben. Arra azonban van lehetőségünk, hogy újra és újra felfedezzük a bennünk rejlő értékeket, hogy megszeressük önmagunkat. S ha ez megvan (és miért is ne lenne?), akkor a világ viszontszeret majd bennünket. Mi legalábbis hiszünk benne!

Ezeket tegyük az önbizalmunk érdekében

Először is kezdjük azzal, hogy abbahagyjuk a szigorú önkritikát és a folyamatos önostorozást, amiért szerintünk valamiben nem vagyunk elég jók, nem vagyunk olyan jók, mint mások. Ez nem igaz, egyszerűen csak mások vagyunk. Változtassuk meg a hozzáállásunkat: olyanok vagyunk, mint mások. Emberek, akik követnek el hibákat. De elég jók vagyunk ahhoz, hogy emelt fővel, büszkén járjunk.

Fotó:Freepik/nensuria

Fotó:Freepik/nensuria

Olvassunk, hallgassunk olyasmiket, amik pozitív gondolatokkal töltenek fel bennünket. Ha még párt keresünk, engedjük el, ne akarjuk görcsösen a szerelmet. Tartsunk szünetet a randizásban, és foglalkozzunk inkább önmagunkkal. Csináljunk olyan dolgokat, amik örömmel töltenek el bennünket.

Ha más nem jut eszünkbe, menjünk edzeni! Válasszunk egy olyan sportot, amit szeretünk, vagy amit mindig is ki akartunk próbálni, és hajrá! Nemcsak a kedvünk lesz jobb a sporttól, de még az alakunknak is jót teszünk – ami segíthet visszaszerezni az elveszett önbizalmunkat.

Szabaduljunk meg az olyan emberektől, akikről úgy érezzük, ártanak nekünk, akik elszívják az energiánkat, akik kihasználnak bennünket. Ezekre a mérgező kapcsolatokra semmi szükségünk nincs, keressünk inkább olyan társaságot, ami feltölt bennünket, kikapcsol, és pozitív hatással van ránk. Ugyanakkor tegyük félre az alkoholt, az nem old meg semmit, még ha csak szórakozás mellé is iszunk. Az alkoholmentes tudat sokkal tisztább és szabadabb!

Élvezzük az egyedüllétet, ne akarjunk mindenáron társaságban lenni. Töltődjünk fel a friss levegőn, kiránduljunk, fedezzünk fel egy várost egyedül. Étkezzünk egészségesebben, és koncentráljunk a karrierünkre. Az egészség és a siker garantáltan meghozhatja az életünkbe az önbizalmat. S ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, ha szeretjük önmagunkat, akkor meglátjuk, a világ is viszontszeret majd bennünket.