Csokis kókuszkockák
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 30 dkg étcsoki
- 6 dkg kókuszreszelék
https://www.instagram.com/p/BS9LUipF__v/?tagged=coconutsquares
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg a massza térfogata megduplázódik. Szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük össze, végül adjuk hozzá a vajat is. Öntsük a masszát kivajazott tepsibe, és 180 fokon 15–20 perig süssük. Ha elkészült, borítsuk ki a sütőrácsra a tésztát és hagyjuk kihűlni. Olvasszuk meg az étcsokit vízgőz felett, majd a kockákra vágott piskótát két villa segítségével mártsuk bele. Végül forgassuk meg a kókuszreszelékben is, és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Lágy brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg 70%-os étcsoki
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 tojás
- 1 dkg keményítő
https://www.instagram.com/p/Ba_PPIuFUca/?tagged=brownie
Elkészítés:
A darabokra tört étcsokit olvasszuk meg vízgőz felett. Adjuk hozzá a vajat, és addig kevergessük, amíg homogén masszát nem kapunk. Keverjük össze a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csokis masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a maradék cukrot. Óvatosan keverjük hozzá a masszához. Öntsük az egészet 24 cm-es kivajazott tortaformába, és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Pisztáciás csokirúd
Hozzávalók:
- 50 dkg 70%-os étcsoki
- 10 dkg mályvacukor
- 10 dkg mandula
- 3 dkg sózatlan pisztácia
Elkészítés:
Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, majd keverjük bele az apróra vágott mályvacukrot, pisztáciát és mandulát. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd körülbelül másfél órára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt vágjuk fel 1 cm-es rudakra.