Stílus

Ápolt bőr, gyönyörű haj – Szépségtrükkök dióval

Dióból isteni süteményeket és főfogásokat készíthetünk, és érdemes is gyakrabban fogyasztanunk, hiszen tele van értékes vitaminokkal. De nem csak belülről tesz jót – szépségünk is profitálhat belőle!

A dió gazdag A-, B- és E-vitaminban, aminek köszönhetően jótékony hatással van szívünkre és érrendszerünkre, ám a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük.

Radírozás

A rendszeres arc- és dekoltázsradírozás nagyon fontos, hiszen ezzel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és felfrissíthetjük bőrünket. Egy kis tálban keverjünk össze 1 teáskanál darált diót 1 evőkanál natúr joghurttal, majd csepegtessünk bele egy kis citromlevet. Finom mozdulatokkal dörzsöljük át vele a bőrünket, majd töröljük le. Használjuk hetente 1 alkalommal.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Arcpakolás

A hűvös, szeles időben még jobban oda kell figyelnünk arcunk hidratálására, és ilyenkor érdemes hetente pakolással is ápolnunk bőrünk. A következő recepttel egy szupertápláló, ránctalanító masszát keverhetünk ki. Egy evőkanál zabpelyhet áztassunk be kis vízbe, majd keverjük össze 1 teáskanál darált dióval és 1 teáskanál mézzel.

Hajápolás

Hajkoronánk ápolására olaj formájában használhatjuk a diót. Száraz haj esetében hidegen sajtolt dióolajból keverjünk két kávéskanálnyit egy kis adag hajbalzsamhoz, és azzal kenjük át tincseinket. Hajvégápolóként is bevethetjük – hajmosás előtt egy kevés dióolajjal dörzsöljük át hajvégeinket, hagyjuk hatni 1 órát, majd mossuk le. Hajhullás csökkentésére pedig a töveken oszlassuk el az olajat, majd fél óra után mossuk le.