Te + Én

A jól működő párkapcsolat 5 ismérve

Az, hogy mitől működik vagy épp nem működik egy párkapcsolat, nem egyetlen tényezőtől függ – szokások, tulajdonságok sokasága határozza meg, és általában egyikből következik a másik, tehát összetett kérdésről van szó. De lássuk, melyek azok az alappillérek, amelyektől sikeres lesz egy kapcsolat!

Már az elejétől erős alapokon nyugszik

Nagyon sokat számít, hogy hogyan indul egy kapcsolat – és itt most nem a rózsaszín ködre gondolunk, hanem arra, hogy már az elején megvan a bizalom, a közös hullámhossz és az őszinte kommunikáció.

Kompromisszumkészek a felek

Nincsenek egyoldalú döntések, mert minden szituációban egyetértésre törekednek. A hatalmi játszmák fel sem merülnek.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

A problémák mindig ki vannak mondva

A felek nem tartják magukban, ha bántja őket valami, hanem azonnal megosztják párjukkal és igyekeznek megbeszélni dolgot. A magunkban őrlődés sosem vezet semmi jóra.

Mindennapi munka van benne

A párkapcsolatért nap mint nap dolgozni kell, jóllehet ez nem feltétlenül terhes munka – olykor csupán annyit jelent, hogy nem hagyjuk kialudni a lángot, és mindig találunk módot arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt a párunkkal.

A megpróbáltatások csak megerősítik a köteléket

Egy hosszú távú kapcsolatban elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb kihívásokkal teli helyzetekkel találják szemben magukat a felek, ám ahelyett, hogy ezek lerombolnák a kettejük közti köteléket, közös erővel vészelik át őket, sőt, még meg is erősödik közben a kapcsolatuk.