Siker

5 ok, amiért az introvertáltak sikeresebbek a mindennapokban

Ha sikeres emberekről beszélünk, általában olyan személyek jelennek meg előttünk, akik magabiztosak, határozott a fellépésük és mindig hallatják a hangjukat. Ám bármennyire is szem előtt vannak az ilyen emberek, az introvertáltak sokszor mégis sikeresebbek – méghozzá az alábbi okok miatt!

Mindig figyelnek

Az introvertáltak általában csendes emberek, de mindeközben kiváló megfigyelők is. Ritkábban vesznek részt a társalgásban, ám egyetlen részlet sem kerüli el a figyelmüket, és emellett nagyon jó emberismerők is.

Megfontoltak

Nem ugranak fejest semmibe, mindig óvatosak, főleg, ha a helyzet kockázattal is jár. Nem kedvelik a meglepetéseket, ezért minden eshetőségre igyekeznek felkészülni.

Fotó: Unsplash/Bench Accounting

Fotó: Unsplash/Bench Accounting

Különösen érzékenyek

Erős empatikus készséggel rendelkeznek, ezért könnyen megtalálják a közös hangot bárkivel, és felismerik, hogy az illető épp milyen hangulatában van. Ez vezető beosztás esetében különösen hasznos tulajdonság.

Kreatívan gondolkodnak

Mivel képesek hosszasan elmélkedni egy adott témáról, ezért nagyobb valósznűséggel jutnak eszükbe kreatív ötletek. A képzelőerejük is nagy – J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írónőjéről is köztudott, hogy introvertált.

Függetlenek

Bár egy csapatnak is értékes tagjai lehetnek, mégis egyedül dolgozva képesek a leghatékonyabban haladni. Olykor még egy többemberes feladatot is el tudnak végezni időre.