Te + Én

Az elérhetetlen férfiak felolvaszthatók, ugye?

Sosem tudjuk, hányadán állunk velük. Sosem tudjuk, hogy most érdeklődnek-e irántunk, vagy sem, sőt, azt sem, hogy vajon minket érdekelnek-e egyáltalán.

Mert könnyen lehet, hogy egyedül ez vonz bennük: a kiszámíthatatlanság. Az, hogy képtelenek vagyunk őket kiismerni, hogy sosem tudjuk, mi lesz a következő lépésük. Az érzelmileg elérhetetlen férfiakba könnyű beleesni, de utána sokkal nehezebb elfelejteni őket.

Hideget is, meleget is

Egy szuper randi után egy hétig elérhetetlen. Egy forró csók után másnap alig köszön. Újra és újra összezavar minket, nem tudjuk, hányadán állunk velük. Lehet, hogy egyszer órákat beszélgettünk és azt hittük, végre megnyílt nekünk, végre kicsit közelebb kerültünk hozzá, de legközelebb újra úgy bánik velünk, mint egy futó ismerőssel. Rejtély, mit gondol, mit érez.

Fotó: iStock.com/ABedov

Fotó: iStock.com/ABedov

Érzelmek hullámvasútján

Vele kapcsolatban az érzelmeink is úgy változnak, mintha hullámvasúton ülnénk. Amikor közel enged, felhőtlenül boldogok vagyunk. A hanyagolás időszakában leszáll a rózsaszín köd: nem értjük mi van, de kínzóan vágyunk rá, hogy legalább egy meleg pillantást kicsikarjunk belőle. Őrlődünk, rágódunk… Aztán elegünk lesz, úgy döntünk, elfelejtjük. De éppen, amikor kezdünk túl lenni rajta, ismét kapunk tőle valami jelet, amitől visszazuhanunk a bűvkörébe.

Sokszor előfordul, hogy nemcsak a férfi kiszámíthatatlan, de minket is azzá tesz. Ha azon kapjuk magunkat, hogy a személyiségünktől teljesen eltérő dolgokat teszünk, hogy kifordultunk önmagunkból, ha már közeli barátnőink képednek el a tetteinken, akkor tényleg ideje tenni valamit.

Fotó: iStock.com/NataliaDeriabina

Fotó: iStock.com/NataliaDeriabina

Viselkedjünk felnőtt módra

Míg az óvodában a fiúk még cikisek voltak és a legjobb barátnőnknek is csak pironkodva mertük bevallani, hogy az egyik „leprás” tetszik nekünk, addig felnőttkorban már semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy vonzódunk a másik nemhez. Ha elegünk van a bizonytalan őrlődésből, a gyomorgörcsből és a keserédes pillanatokból, akkor legyünk felnőttek! Álljunk a másik elé és tegyünk az ügy végére pontot, vagy éppen vesszőt… Üljünk le az illetővel személyesen (!) és beszéljük meg, mi is játszódik le kettőnk között. Az akaratos stílust kerüljük, de tisztázzuk azt, hogy ő mit is szeretne, mi mit szeretnénk. Fejezzük ki felé igényeinket és vágyainkat – lehet, hogy ő is csak erre várt, lehet, hogy tudtunkon kívül mi is hasonlóan elérhetetlenek voltunk. Ha már túl vagyunk egy ilyen beszélgetésen és elvileg együtt vagyunk, akkor is ideje kifejezni számára, hogy ha nekünk ez kevés, ha több figyelmet, törődést szeretnénk kapni tőle.

Persze egy ilyen beszélgetés után sokat fog egyszerűsödni a helyzet. Nem lesz többé se gyomorgörcs, de pillangók sem. A hullámvasúttal nem szánkázunk le a mélybe, de talán már olyan magasra sem többet. Sokan éppen ezért élvezik annyira a kiszámíthatatlanságot és nem is szeretnének kikeveredni az érzelmileg elérhetetlen férfi bűvköréből. Pedig egy ilyen illuzórikus kapcsolat igazából elzárja őket egy igazi, intim kapcsolat lehetőségétől, ami bár nem ilyen szenvedélyes és szeszélyes, de sokkal mélyebb és boldogabb érzelmeket tud nyújtani.