Te + Én

Így tehetjük boldogabbá a hosszú távú kapcsolatunkat

Sokan esnek abba a hibába, hogy a több hónapos, éves kapcsolatukba egyszerűen „belekényelmesednek”, vagyis figyelmetlenségből, kényelemből vagy bármi más okból nem fektetnek olyan sok energiát a kapcsolatuk ápolásába, ahogyan azt valószínűleg még az elején tették. Pedig a hosszú távú kapcsolatot is ápolni kell, hogy egy vagy öt év múlva is érdekes, izgalmas maradjon. És boldog, természetesen. Mutatjuk, hogyan!

Első lépésként fogadjuk el a partnerünket úgy, ahogy van. Ezt könnyű mondani, mert szinte mindenki belefut abba a hibába, hogy megpróbálja megváltoztatni a másikat, és olyanra formálni, amilyennek ő szeretné, de ha feladjuk ezt a küzdelmet és azt mondjuk, hogy olyannak szeretjük a másikat, amilyen, a megváltoztatás szándéka nélkül, az egyrészt igen felemelő érzés, másrészt a hosszú távú, boldog párkapcsolat egyik alappillére.

Fotó: Pexels.com/CCO License

Fotó: Pexels.com/CCO License

És persze ott van az a sokat emlegetett, őszinte kommunikáció, ami mellett most sem mehetünk el szó nélkül. Tartsuk észben, hogy egyikünk sem gondolatolvasó, vagyis ha valamit szeretnénk, ha van véleményünk, ha valami nem tetszik, vagy éppen odáig vagyunk érte, de azt is, hogy szeretjük a másikat – ezt mind-mind mondjuk el és hallgassuk meg mi is a párunkat, mert egyrészt csak így ismerhetjük meg a partnerünk igazi énjét, másrészt így alakulhat ki egy tökéletes, kölcsönös bizalom kettőnk között, ami szintén nagyon fontos a boldog párkapcsolat szempontjából.

Kompromisszum és énidő

Végül a kompromisszumot se felejtsük el, hiszen nem kell, hogy mindig nekünk legyen igazunk, másrészt a kapcsolatban ketten vagyunk, ketten kell, hogy jól érezzük magunkat, hogy mindketten kapjunk és adjunk egyaránt.Ugyanakkor ne felejtsünk el önmagunkkal is foglalkozni, mert ha jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, az a kapcsolatunkon is meglátszik.