Te + Én

A túlzott ragaszkodás 3 + 1 jele

Egy kapcsolatban előfordulhat, hogy a két fél között nincs egyensúly, az egyikük valahogy jobban ragaszkodik, mint a másik. Mintha az egyikük sokkal inkább függene a másiktól, mint az fordítva. És vannak, akik esetében ez nem is csak a látszat, hanem valóban függenek a másiktól, akihez túlságosan ragaszkodnak. Érdemes lehet feltenni a következő kérdéseket magunkank: az ezekre adott válaszok lehetnek a túlzott ragaszkodás jelei.

Vannak más emberek is az életünkben?

A Barátok, barátnők, a család, a rokonok, az ismerősök és a kollégák – velünk találkozunk a hétköznapok során, de elég időt töltünk velük, vagy lényegesen kevesebbet, mint azelőtt? Ha lehet, inkább otthon maradunk a párunkkal, mintsem munka után kimozduljunk? Akkor bizony előfordulhat, hogy túlságosan ragaszkodunk.

Szeretjük, vagy csak magányosak vagyunk nélküle?

Mármint miért vagyunk a párunk mellett? Valóban szeretjük a másikat, vagy csak azért vagyunk vele, mert nincs más? Mert partner nélkül magányosnak éreznénk magunkat egyedül? Ha igen, talá érdemes lehet ezen elgondolkozni – az egyedüllét is izgalmas és tartalmas lehet, emiatt ne maradjunk egy kapcsolatban.

Fotó: Unsplash/ IB Wira Dyatmika

Fotó: Unsplash/ IB Wira Dyatmika

Mihez kezdenénk a párunk nélkül?

Gondoljuk csak végig, hogy ha holnap szakítanánk, mihez kezdenénk egyedül? Tudnánk, mi a következő lépés? Vagy kétségbeesve állnánk, azt sem tudva hol vagyunk? Ez utóbbi esetben bizony érdemes lehet elgondolkozni, hogy merre tartunk, jó-e ha valakinek ennyire kiszolgáltatjuk magunkat?

Nem vagyunk túlságosan féltékenyek?

Még a barátaira vagy a munkatársaira is? Egy egészséges féltékenység még normális, de ha egy percet sem birunk ki a másik nélkül és majd’ megbolondulunk, amikor nem vagyunk együtt, mert nem tudjuk, hogy éppen mit csinál a párunk, az nem biztos, hogy egészséges. Hol marad a bizalom? Miért nem tudunk egyedül lenni?

Lehet, hogy túlságosan ragaszkodunk a másikhoz?