Egészség

Edzésötletek a lapos has érdekében

A hasunkon gyűrődő hájacskától sajnos nem tudunk megszabadulni csak azzal, ha nagyon erősen koncentrálunk. Itt bizony rendszeres edzésre van szükség, de nem is akármilyenre! Kardióra, váltva az erős és a gyengébb intenzitású ütemet. Itt egy edzésterv a lapos has érdekében!

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik 20 percet edzettek, kardióztak, és közben 8 perc intenzív edzést váltogattak 12 perc alacsonyabb intenzitásúval, többet, gyorsabban fogytak, mint azok, akik egyszerűen 40 percet kardióztak. Az előbbieknek 15 hét után láthatóan laposabb volt a hasuk, mint a másik csoportnak.

Valójában bármilyen kardioedzést választhatunk (például futás, bringázás, úszás, gyaloglás). A lényeg, hogy rendszeresen végezzük, bevezessük a napi, heti menetrendünkbe.

Fotó: iStock.com/razyph

Fotó: iStock.com/razyph

Tippek a siker érdekében

Használjunk vizuális célokat. Fussunk vagy tekerjünk a saját, mérsékelt tempónkban, majd nézzünk ki egy távolabbi célt (oszlop, utcasarok), és sprinteljünk el addig, majd onnantól jöhet megint a lassabb tempó. Amint ismét normális a légzésünk, jöhet a következő sprint!

Mozogjunk időre. Végezzük az edzést mérsékelt ütemben mondjuk két percig, majd húzzunk bele a következő egy percben, és újból jöhet az intenzívebb szakasz. Ismételgessük fél órán keresztül!

Sportoljunk zenére. Készítsünk be magunknak egy olyan lejátszási listát, amelyiken a gyors ütemű, ritmusos dalokat lassabb, lágyabb dallamok váltják fel, és igazítsuk ezekhez a mozgásunk intenzitását.

Ha elég kitartóak leszünk, az eredmény garantáltan nem marad el. És ne feledkezzünk el a bemelegítésről, majd a végén a nyújtásról sem!