Stílus

Hajápolási kisokos rövid frizurához

A rövid frizura igenis nőies, és most ráadásul különösen nagy divat is. Ha megtaláltuk az arcformánkhoz legjobban passzoló fazont, tartsuk be az alábbi szabályokat, hogy frizuránk mindig ápolt és gyönyörű legyen.

Ápoló készítmények

Amit minden esetben érdemes használnunk a samponon túl: balzsam hajtípusunktól függően, könnyű textúrájú hajvégápoló olaj, és kéthetente regeneráló hajpakolás. Ennél több kencét ne vigyünk fel a tincseinkre (csak hővédőt formázáskor), hogy ne nehezüljenek el a tincseink.

Fotó: iStock.com/m-imagephotography

Fotó: iStock.com/m-imagephotography

Szárítás

Nagyon fontos, hogy sose feküdjünk le vizes hajjal – ez minden hosszúságú frizurára érvényes szabály, ám rövid tincsek esetében kiemelt helyen szerepel. Ha ugyanis vizes marad a hajunk, reggelre megtörhetnek a hajszálak, és nagy erőfeszítések árán sem fogjuk tudni rendesen megformázni őket. A legjobb az lenne, ha szabad levegőn hagynánk megszáradni a hajunkat, persze ez nem mindig lehetséges. Törölközővel itassuk fel a nedvesség nagy részét – de ne dörzsöljük a hajszálakat –, és kerüljük a hajszárító túl forró fokozatát.

Formázás

Fésű helyett inkább kis fejű, sűrű sörtéjű hajkefét használjunk, amivel könnyebben formázhatjuk hajunkat. Rövid tincsek esetében különösen igaz a kevesebb több szabály – ne használjunk ötféle terméket hajunkon, mert akkor elnehezülhetnek a szálak, és frizuránk elveszíti tartását. A hővel történő formázással érdemes nagyon körültekintőnek lennünk, hiszen rövid hajon jobban meglátszik a töredezés. Használjunk mindig hővédő termékeket, és hajsütő vas helyett inkább langyos levegős szárítással, valamint körkefével formázzunk.

Ha betartjuk ezeket az alapszabályokat, rövid frizuránk mindennap ragyogó lesz.