Te + Én

7 jel, hogy a kapcsolatunk halálra van ítélve

Akár belátjuk, akár nem, bizony vannak olyan figyelmeztető jelek, amik arra utalhatnak, hogy a kapcsolatunk rossz irányba tart, és arra figyelmeztetnek, hogy az talán nem fog működni. Persze vannak párok, akik képesek változtatni ezen, viszont ha mégsem megy, lehet, hogy érdemes elgondolkozni a szakításon.

Ellentétes értékek

Az ellentétek vonzzák egymást – szokták mondani, viszont az esetek többségében bebizonyosodik, hogy az azonos értékek, vélemények még jobban passzolnak egymáshoz. Vagyis ha két ember különböző erkölcsökkel, hiedelmekkel rendelkezik, másként képzelik el a jövőjüket, a családot, akkor lehet, hogy nem a megfelelő ember mellett vagyunk.

Túl sok vita

A kisebb nézeteltérések sajnos elkerülhetetlenek, de ha ezek rendszeressé válnak, nagy vitáink, veszekedéseink vannak, amik végül feszültséget, szorongást váltanak ki bennünk, esetleg meg sem tudunk békélni, akkor érdemes lehet elgondolkozni a szakításon.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Kommunikációs káosz

A gyakori félreértések kellemetlenek, amikor egyszerűen nem értjük egymást. Az egymás mellett elbeszélés miatt állandó lehet a feszültség kettőnk között. Vagy ha egyszerűen nem értjük mindazt, amit a másik mond, másképp használjuk a szavakat vagy kifejezéseket, akkor talán egy utolsó nagy beszélgetés után elgondolkozhatunk azon, hogyan tovább.

Rokoni szálak

Egy hosszú távú kapcsolatban fontos, hogy a párunk családjával is jól kijöjjünk. Ha mégsem, még nincs minden veszve, ha ezt a partnerünk elfogadja és tudja kezelni. De ha nem, és állandó problémánk adódik belőle, akkor talán fölösleges tovább feszíteni a húrt, és ideje külön folytatnunk.

Visszaköszön a múlt

Mindenki a saját múltjával érkezik egy kapcsolatba, amit a másik vagy elfogad, és képes azzal együtt élni, vagy nem. Ez utóbbi esetben azonban érdemes minél hamarabb belátni, hogy nekünk ez nem megy, és jelezni a másik felé, hogy mi a problémánk. S mivel a múltunkon (sajnos?) nem tudunk változtatni…

Testiség az érzelmek helyett

Előfordulhat, hogy az egyik fél inkább csak testileg vonzódik a másikhoz, érzelmileg azonban nem érinti meg a partnere. Ha ezt felismerjük, inkább beszéljünk róla, s ha az érzelmek nem kölcsönösek, talán érdemesebb továbbállni, mintsem egymás idejét rabolni.

Egyoldalú kapcsolat

Hasonló az előzőhöz: amikor az egyik fél teljes mértékben benne van a kapcsolatban, a másik azonban inkább nincs. Sem érzelmileg, sem testileg, sem szellemileg. Az egyoldalú kapcsolatnak nincs jövője, valaki mindig többet szeretne, többet vár, többre számít, amit a másik nem tud megadni a számára.