Egészség

Sztárok, akik komoly betegséggel élnek együtt, s küzdenek kitartóan

Nemrég került szóba Lady Gaga, aki a fájdalmas és gyógyíthatatlan fibromyalgia nevű betegségben szenved. Nem ő az egyedüli sztár, akinek gyakran kell orvoshoz járnia: mutatunk még néhány hírességet, akik szintén elég komoly betegséggel küzdenek.

Selena Gomez autoimmun beteg 

Még csak 23 éves, ám nagyon komoly és gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel, lupusszal kell megküzdenie. A tünetek három évvel ezelőtt kezdődtek, amikor Selenának rehabilitációs központba kellett vonulnia koncertezés helyett. Persze megindult a pletykaáradat, miszerint az énekesnő drog- vagy alkoholfüggő, de egyik sem volt igaz. Selena a lupusszal és depresszióval küzdött, és minden erejével azon volt, hogy jobban legyen. Miközben a médiából szinte csak kritika zúdult rá még a súlya miatt is, a lány kemoterápiás kezeléseket kapott, hogy visszaszorítsák autoimmun betegségét. Idén nyáron pedig még veseátültetésre is szüksége volt a betegség miatt – barátnője, az amerikai színésznő Francia Raisa ajánlotta fel neki egyik veséjét. Lupusszal küzd egyébként a sebhelyes arcú énekes, Seal, és ezt a betegséget annak idején Michael Jacksonnál is diagnosztizálták.

Halle Berry cukorbetegséggel küzd

Ha nem tartják karban, és a beteg nem figyel oda az életmódjára, az inzulinpótlásra és a rendszeres orvosi kontrollra, ez a betegség akár vakságot vagy amputációt is magával hozhat – szerencsére ezek közül egyik sem érinti a gyönyörű sztárt. Kettes típusú diabéteszére még 1989-ben derült fény, amikor egy forgatáson összeesett. Ugyanebben a betegségben szenved egyébként Tom Hanks is, aki állítása szerint egészségtelen életmódjának köszönheti az egészet, Alec Baldwin, Sharon Stone, illetve Salma Hayek is, aki terhessége alatt lett cukorbeteg.

Calm before the Met. #MetGala

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Michael J. Fox és a Parkinson-kór 

Mindannyiunk kedvenc recepciósa és számos más mozisiker főszereplője nagyon régóta harcol a kór ellen. Csupán 29 éves volt, amikor diagnosztizálták, s a színész azóta mindent megtesz, hogy lassítsa a betegséget. A Michael J. Fox Alapítványon keresztül több mint 450 millió dollárt gyűjtött már arra, hogy a Parkinson-kórt és annak gyógyítási lehetőségeit vizsgálják, kutassák. Fox közben négy gyermeket nevel feleségével, együtt jutottak túl a színész depresszióján és alkoholizmusán, ami a diagnózis után hatalmasodott el rajta.

Happy Birthday, Michael J. Fox! #HappyBirthday #MichaelJFox

A post shared by The Michael J. Fox Foundation (@michaeljfoxorg) on

Pamela Anderson és a hepatitisz C

Az egykori Baywatch-sztár saját bevallása szerint még akkor kapta el a vírust, amikor akkori férjével, Tommy Leevel közös tetoválótűt használtak. A betegség a májat támadja meg, és akár halálos is lehet, de Anderson nem adta fel, addig járt orvosokhoz, amíg végül két éve ki nem jelenthette, hogy hála egy kísérleti kezelésnek, meggyógyult a betegségből. Sajnos a hepatitisz elég gyakori tetovált és/vagy droghasználó hírességeknél, ebben szenved a The Rolling Stones zenésze, Keith Richards, a Red Hot Chili Peppers frontembere, Anthony Kiedis, és az Aerosmith énekese, Steven Tyler is.

Ben Stiller Lyme-kórral küzdött 

Elképesztő, milyen sok híresség küzdött meg az antibiotikumokkal nehezen ugyan, de gyógyítható, kullancsok által terjesztett betegséggel: Avril Lavigne, akit majdnem fél évre ágyhoz szögezett a kór, Alec Baldwin és Ashley Olsen mellett egy afrikai jótékonysági útján Ben Stiller is elkapta a baktériumot. Jó sok hétnek kellett eltelnie, mire a térdfájdalmakra panaszkodó színészt diagnosztizálták, és elkezdhették a kezelést.

Charlie Sheen HIV-pozitív 

Míg néhány éve még messzire elkerülték volna az emberek a halálos kórt hordozó színészt, a mai modern gyógyszerek annyira jól működnek, hogy Sheenen nem is látszik, hogy beteg. Nem kell sokat találgatni, hogyan szerezhette meg a vírust a színész, de meglehetősen lazán kezeli diagnózisát, időnként csodadoktorokhoz fordul, de eredményt mindig a hivatalos gyógyszeres kezelés ér el nála, sőt, egy kísérleti kúra miatt a vírust nagyon minimális szintre tudták visszaszorítani szervezetében.

#charliesheen

A post shared by Charlie Sheen FanPage 2017 ➡ (@charlie.sheen.fanpage.2017) on