Otthon

Egyszerű, de hasznos tippek kis fürdőszobákhoz

Van az úgy, hogy az ember épp egy olyan albérletet vagy lakást fog ki, amelyben csak egy egészen aprócska, tenyérnyi fürdőszoba van. Ilyenkor se csüggedjünk, ha már ez a helyzet adódott, használjuk ki a lehetőségeinket, és egy kis kreativitással a kicsi fürdőből is lehet a lakás legjobb helye.

Tárolók lent és fent

Ha igazán kicsi a fürdőszoba, könnyen lehet, hogy az olyan nagyobb dolgokat, mint a törölközők vagy a szennyestartó, nem ott fogjuk tárolni, de azért nem árt alaposan átgondolni, hogy hol lehet találni még egy kis helyet a fürdőben. Lehet, hogy a mosdószekrény alá könnyedén befér még egy kosár, de az is lehet, hogy a tükör fölé építhetünk egy aprócska szekrényt. Ne csak vízszintesben, hanem függőlegesben is gondolkodjunk.

Nagy tükör

A tükör tágítja a teret, és szerencsére a fürdőszobában pont szükség is van rá. Válasszunk olyat, amely jó magas, vagy amely szélesebb, mint a mosdó, ezáltal igazán tágasnak fogja láttatni a fürdőszobánkat.

Világos színek

Nagyon nyomasztó lehet egy egész apró, de sötét színű fürdőszoba, így ha van lehetőségünk, fehér csempét, fehér mosdót és fehér bútorokat válasszunk. A sok apró fürdőszobai csecsebecsét is érdemes elrejteni, dobozba vagy fiókokba, szekrényekbe rakni, a kis térben ugyanis nagyobbnak fog tűnni a rendetlenség.

Fiókos szekrény

Mert biztosan kell valami tároló, akkor pedig érdemes olyat választani, amelyben nemcsak két polc van, hanem sok-sok hely. Egy kisebb fiókos szekrény biztosan jól beválhat a fürdőszobában, hiszen sok apróságot kell elrejtenünk.

Képek a falra

Mert biztosan feldobja a hangulatot egy kép egy sellőről vagy valamilyen szép tájról, esetleg egy kedves üzenet vagy idézet, amely segít felpörgetni minket a reggeli készülődés közben.

Polc a tartály fölé

Ha nem falba épített vécé van a fürdőszobánkban, akkor érdemes kihasználni a vécétartály fölötti részt is, amely általában üresen áll. Tegyünk oda is polcokat, és így könnyedén találhatunk helyet a fontos dolgoknak.