Csillagok

A harmónia bajnokai: érdekességek a Mérleg jegyről

A hetedik állatövi jegy a Mérleg, amelynek nevében is tükröződik, hogy az egyensúlyt szimbolizálja. A Mérleg jegy szülöttei általában harmonikus, békére vágyó emberek, de bizony az ellenkezője is megbújhat bennük. Íme néhány érdekesség róluk, hiszen október 22-éig a Nap még a Mérleg jegyében jár.

A Mérlegek természete

A Mérlegek bájos emberek, akik vonzanak másokat, kecsesség és kedvesség jellemzi őket, így nem csoda, ha bárki szívesen van a társaságukban. Nagyon diplomatikusak, ezáltal pedig könnyen kezelik a kényes helyzeteket is. Jellemzően intelligensek és kreatív személyiségek.

Egyensúly az életben

A Mérlegeknek természetes képességük van megtartani az egyensúlyt az életükben és egy-egy kihívást jelentő helyzetben is, amivel sokszor segítenek a körülöttük élőknek. Legyen szó barátságról, magánéletről, karrierről, ők könnyen megoldják a kényes helyzeteket és megteremtik a harmóniát.

Barátságok

A Mérleg jegy szülöttei szeretik az embereket, szeretnek társaságban lenni, a bennük uralkodó egyensúlyt könnyedén átadják a körülöttük élőknek is. Ritkán keverednek vitákba barátaikkal, vagy ha mégis, hamar megtalálják a visszautat.

Fotó: Unsplash/ Abo Ngalonkulu

Fotó: Unsplash/ Abo Ngalonkulu

Pénzügyek

A Mérlegekben megvan a képesség arra, hogy nagyszerű üzletet építsenek, jól kezeljék a pénzügyeiket, de figyelniük kell arra, hogy ne kényelmesedjenek bele a dolgokba, hajlamosak ugyanis a lustaságra. Becsületes, őszinte emberek, akik ügyesen zsonglőrködnek a pénzzel.

Lelkivilág

Bár mások boldogsága fontos számukra, saját érzéseiket gyakran elrejtik. Előfordulhat, hogy önbizalomhiánnyal küzdenek, attól félnek, hogy rossz döntéseket hoznak. Sokkal boldogabbak lehetnek a jegy szülöttei, ha képesek legyőzni ezt a bizonytalanságot.

Magánélet

Igazi romantikus alkatok, akiknek a legfontosabb, hogy ha megtalálták az igazit, akkor meg is tartsák, és mint mindenben, kapcsolatukban és házasságukban is a harmóniára törekednek. Támogató, megértő és gondoskodó társak, akik szenvedélyesen tudnak szeretni.

Gyengeségek

Természetesen ők is csak emberek, így akadnak kevésbé jó tulajdonságaik, gyengeségeik is. Jellemző rájuk a bizonytalanság, előfordulhat, hogy felszínesek és megbízhatatlanok. Bár képesek a béke megteremtésére, néha bizonytalanságaikkal épp az ellenkezőjét érik el.