Stílus

5 + 1 otthoni trükk a frizuránk elkészítéséhez

Citromlé, szódabikarbóna és szemhéjfesték – többek között ezeknek a segítségével ápolhatjuk a hajunkat, ha éppen nem akarunk drága kozmetikumokat vásárolni, fodrászhoz menni, vagy egyszerűen csak kipróbálnánk valami mást, valami újat. Van, akinek bejön, és van, akinek nem, de ha úgy tartja kedvünk, egy próbát megérhet…

Az egyik legfontosabb a szépségápolás területén, hogy ápolt, egészséges legyen a hajunk – erről álmodozik a legtöbb nő. A másik pedig valószínűleg az, hogy reggel, indulás előtt könnyen, gyorsan elkészíthessük a frizuránkat, elég legyen csak egy fésű vagy egy hajgumi, és máris úgy nézzünk ki, mint a sztárok a kedvenc filmjeinkben vagy sorozatainkban, akik olyan könnyedén söprik el az arcukból a rakoncátlan tincseket, hogy azt csak tanítani lehet. Mi meg akár fél órát, de órákat is képesek vagyunk (lennénk) eltölteni a tükör előtt, s akkor sem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, csak már indulni kell… milyen jó lenne ilyenkor egy trükk, tipp, varázsütés és varázsige, amely segít megoldani a hajbajunkat egy szempillantás alatt!

Csodákra sajnos mi sem vagyunk képesek, de egy-két, az internetről ellopott trükkel talán tudunk segíteni – ezekhez néhány, otthon is fellelhető segédanyagra lehet szükségünk, de citromlé, szódabikarbóna vagy színes szemhéjfesték mindenkinél akad, a praktika pedig egy próbát megérhet, ha éppen valami újat próbálnánk ki. Lehet, hogy pont erre van szükségünk!

Citromlével a világosabb árnyalatért

Az egyik legegyszerűbb házi praktika, ha egy kicsit világosítani szeretnénk a barna/sötét hajszínünkön. A recept nagyon egyszerű, csak kamillatea, méz és néhány csepp citrmolé kell hozzá, amit összekeverünk, és kenhetjük is a hajunkra, majd egy rövid hatóidő után mossuk ki belőle, és néhány napig élvezhetjük a végeredményt!

 

 

Szódabikarbóna a fényes és könnyen fésülhető hajért

Ebben az esetben nincs más dolgunk, mint hogy adjunk egy evőkanál szódabikarbónát a samponunkhoz. Miután beletettük a flakonba, rázzuk jól össze, majd használjuk úgy, ahogy megszoktuk. A hajmosás után vélhetően azt tapasztaljuk majd, hogy a szódabikarbónás sampontól olyan lesz a hajunk, mintha már balzsamot is használtunk volna: könnyen fésülhetővé és fényessé válik a frizuránk.

A dúsabb és hosszabb lófarkakért

Hogy hosszabbnak tűnjön a copfunk, két hajgumira és két hullámcsatra lesz szükségünk. Felezzük meg a hajunkat, és gumizzuk össze a fejtetőnkhöz közel, majd az alsó felét is gumizzuk össze, közel az előzőhöz, de lentebb. Így a két lófarok egymás folytatásaként azt a látszatot kelti, mintha hosszabb lenne a copfunk.

A lófarok dúsításához előbb készítsünk egy copfot a szokásos módon, majd felezzük meg a hajunkat. A copf közepére tegyünk egy kisebb fésűs hajklipszet, majd fésüljük rá a hajunkat – így megemelhetjük egy kicsit az összegumizott haj tömegét, és azt a látszatot kelthetjük, mintha vastagabb lenne a lófarok, mintha dúsabb lenne a hajunk.

Fotó: iStock.com/CentralITAlliance

Fotó: iStock.com/CentralITAlliance

Szemfestékkel a színes tincsekért

A különböző színű tincsek és hajvégek már jó ideje divatosak. Ha csak alkalmi megoldást keresünk, ezt a házi praktikát alighanem nekünk találták ki. Vegyünk elő olyan színű szemhéjpúdert, amilyen színű tincset szeretnénk. Egy vattapamacs segítségével színezzük be vele a hajtincsünket, majd rögzítsük a púdert és ezáltal a színt egy hajlakk segítségével. Így akár többféle színben is pompázhat a hajunk, és a következő hajmosással garantáltan eltűnik a szivárványszínű frizuránk.

Óvatosan használjuk a törülközőt

A szakemberek szerint ugyanis nem tesz jót a hajunknak (jobban hullhat), ha hajmosás után hosszú ideig rajta hagyjuk a fejünkön a rácsavart törülközőt. Igazából azt javasolják, hogy ne is tekerjük a fejünkre. Mossuk meg a hajunkat, majd itassuk fel a felesleges vizet, és hagyjuk szabadon száradni a tincseinket (vagy használjunk hajszárítót, persze azzal is bánjunk körültekintően).

Szívószállal a hullámokért

Nem mindenkinek és nem minden házi praktika válik be. Így járt a videóban szereplő blogger is, amikor kipróbálta a szívószáltrükköt: a műanyag csövekre tekerte fel a haját, abban aludt, hogy másnap göndör fürtökkel ébredhessen. A szívószál azonban nem elég tartós, és kényelmetlenül is aludt a blogger azokkal a hajában, ráadásul a végeredmény sem hozta az elvárásait. Ettől függetlenül mi is kipróbálhatjuk otthon, hogy a saját bőrünkön megtapasztaljuk. Soha nem lehet tudni, kinek mi válik be!