Csillagok

4 egyszerű módja, hogy megünnepeljük a mindennapokat

Rengeteget dolgozunk azért, hogy elérjünk valamit, aztán mit csinálunk, ha ez végre megtörtént? Továbbugrunk a következő elérendő dologra, mindenféle átmenet nélkül. Meg sem ünnepeljük a teljesítményünket. Pedig nagyon fontos, hogy minden apró sikernek örülni tudjunk – az alábbi 4 tipp segíthet, hogy minden egyes napban találjunk valamit, amit megünnepelhetünk.

Tekintsünk már a reggelre is ünnepként

Ünnepeljük az életet. Minden reggel szánjunk arra néhány nyugodt percet, hogy csak szimplán élvezzük a kávé vagy tea ízét, a kényelmet, ami megadatott nekünk, és adjunk hálát az előttünk álló napért. Az ilyen pozitív érzések az egész napunkat jobbá teszik majd.

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Legyünk tudatában az apró sikereknek

Túl vagyunk egy nehéz megbeszélésen? Ünnepeljük meg, hogy helytálltunk. Egészséges ebédet választottunk a gyorsétel helyett? Ünnepeljük meg, hogy gondoskodunk a testünkről. A saját időnkből áldoztunk arra, hogy segítsünk egy barátunknak vagy munkatársunknak? Ünnepeljük meg, hogy kicsit sikerült megkönnyítenünk az életét. Ha észrevesszük azokat az apró dolgokat, amiket jól csináltunk, az a hangulatunkra és az önbizalmunkra is pozitív hatással lesz.

Ünnepeljünk másokat

Ha így teszünk, az őket is, minket is jó érzéssel fog eltölteni. Vegyük észre az olyan apróságokat is, mint amikor a párunk kiviszi a szemetet vagy elmosogat, és köszönjük meg neki. Ez nagyon jól fog esni neki, és valószínűleg újra szívesen megteszi majd. Vagy legyünk hálásak a munkatársunknak, amikor ő segít nekünk. Ha másokat is megünneplünk, azzal mindannyian nyerünk.

Legyen az este is ünnep

Ahogy minden reggelt apró ünnepléssel üdvözlünk, úgy az estéinkben is találjunk néhány ilyen pillanatot. Egy csésze tea fölött gondoljuk át, milyen pozitív benyomások értek minket az adott napon, és legyünk hálásak értük. Ez melegséggel tölti el a szívünket, és jobban fogunk aludni utána.