A quiche „a franciák pizzája”, egy klasszikus francia étel: omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. – Wikipédia
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 6 db tojás
- 15 dkg margarin
- 25 dkg gomba
- 2 vöröshagyma
- 2,5 dl tejföl
- 15 dkg túró
- 10 db koktélparadicsom
- 20 dkg sajt
- 1 marék metélőhagyma
- só, bors, bazsalikom
- olaj
Fotó: Freepik.com/dashu83
Elkészítés
Dolgozzuk jól össze a lisztet a margarinnal, 2 tojással, kevés vízzel, és picit sózzuk meg. Tegyük félre pihenni a tésztát. Ezalatt szeljük karikákra a vöröshagymát, tegyük fel kis olajon pirulni, majd tisztítsuk meg a gombákat, szeleteljük fel azokat is, és dobjuk hozzá a hagymához. Közben verjük fel a 4 tojást egy tálban, vágjuk cikkekre a koktélparadicsomokat, daraboljuk fel a metélőhagymát, és mindezeket keverjük össze a túróval, a tejföllel és a fűszerekkel. Végül a megpirult hagymát és gombaszeleteket is keverjük bele.
A tésztánkat nyomkodjuk szét egy tortaformában úgy, hogy a pereme kb. 2 centivel magasabb maradjon, mint a belseje. Oszlassuk el rajta a tölteléket, reszeljük a tetejére a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig süssük.