Otthon

Ezeket nézik meg a vendégek a lakásunkban

Amikor látogatók jönnek hozzánk, igyekszünk minél szebbé varázsolni az otthonunkat – többek között azért, nehogy szó érje a ház elejét. És bár sosem tudjuk meg, olykor igen jó lenne kideríteni, mit gondolnak a barátaink, ismerőseink rólunk, illetve a lakásunkról. És persze jó lenne azt is tudni, mit néznek meg leginkább a vendégek. Állítólag ezeket.

Az otthon illata

Az egyik legfontosabb, hogy milyen illat csapja meg a vendégek orrát, amikor belépnek az otthonunkba. Ezért érdemes kellemes illatot varázsolni a lakásba, de sokszor az is elegendő, ha az éppen forró leves, sültek vagy friss sütemény isteni illata járja át az otthonunkat.

Feltöltött bárszekrény

Ugyanis mindenki szeret válogatni, ezért jó, ha nemcsak egyféle bor vagy három doboz sör lapul a hűtőben, hanem mindenki megtalálhatja a bárszekrényben a neki tetsző italt. Vagy akár üdítőt. És az ásványvízből is legyen otthon szénsavas és mentes is – hogy tényleg mindenkit lenyűgözzünk.

Fotó: Unsplash/SnapbyThree MY

Fotó: Unsplash/SnapbyThree MY

Friss virágok

Nemcsak a vendégek orrát kell ám kényeztetni, a szemüknek is adhatunk egy kis gyönyörködnivalót – ezt pedig a takaros rend mellett a friss vágott virág látványával érhetjük el a legkönnyebben. Egy csokor színes bokréta igazán fel tudja dobni a nappalit és a konyhát.

Rend a lelke

Ahogy az előbb már említettük, a rend is nagyon fontos. Mert senki nem szeret egy olyan lakásba belépni, ahol káosz uralkodik, ahol szinte leülni sem lehet. Különösen fontos, hogy az a helyiség, ahová először belépnek a vendégek, rendezett legyen. Ez az első benyomás varázsa, de azért ügyeljünk a rendre az összes helyiségben.

Mutasd a fürdőszobád!

Ez az a helyiség, ahová biztos, hogy minden vendég legalább egyszer belép – és bizony meglehetősen sokat árul el rólunk. A tisztaság, a rend, a törülköző puhasága – a hétköznapokban talán fel sem tűnik, milyen fontosak, de ne aggódjunk, a vendégeink nagyon is megjegyzik a fürdőszobánk nyújtotta élményt.