Te + Én

4 ok, hogy miért a humor a legfontosabb egy párkapcsolatban

Ha felmerül a kérdés, hogy mi a legfontosabb szempont a párválasztásban, gyakran merül fel a válaszok között a jó humor. Ez ne véletlenül, hiszen a nevetés az egyik legjobb dolog a világon, ha pedig életünk párjával hasonló a humorunk, garantáltan egy percet sem fogunk unatkozni az együtt töltött évek alatt. Íme, 4 ok, hogy miért fontosabb a humor, mint a külső, vagy bármi más.

A humor az intelligencia jele

Az igazán kifinomult, intelligens humornak nincs párja, hiszen olvasottságot, tájékozottságot és széles látókört takar. A jó humor nem bántó senki számára, empatikus, ez mind pedig igazán intelligens, remek jellemet takar.

A humor vonzó

A jó humor vonzóvá tesz, a nevetés megszépít. Ez az egyik, ami igazán jelzi, hogy a külső nem számít, hiszen kit érdekel, hogy valaki mit visel, vagy milyen a haja, ha cserébe megnevettet minket egy nehéz helyzetben? A társaságban is igazán büszkék leszünk a párunkra, ha képes jó hangulatot varázsolni és feldobni mindenkit.

Fotó: Unsplash/ Priscilla Westra

Fotó: Unsplash/ Priscilla Westra

Segít átlendülni a problémákon

Egy párkapcsolatban, főleg hosszú távon vannak jó és rossz időszakok, hullámvölgyek is, amelyeken könnyebb túllépni, hogyha képesek vagyunk nevetni saját magunkon, ha a párunk bármikor képes megnevettetni minket.

A humor nem múlik

A szépség, a vonzó külső, a fiatalság változik. Az anyagi helyzetünk sem egy olyan stabil pont, ami ne változhatna meg bármelyik pillanatban, de ha képesek vagyunk mi magunk és párunk is megőrizni humorérzékünket, bármit is sodor elénk az élet, képesek leszünk együtt nevetni, ez a hosszú és boldog párkapcsolat egyik titka.